TE-live

TE-live on Työ- ja elinkeinopalveluiden tehokas ja vuorovaikutteinen rekrytointikanava. Sen kautta työntekijä ja työnantaja kohtaavat aivan uudella tavalla! TE-live on otettu käyttöön Etelä-Pohjanmaan alueella syksyllä 2021 ja palvelu on tämän vuoden myötä laajentunut kaikkialle Suomeen.

TE-liven suorissa lähetyksissä nostetaan haettavia työpaikkoja paremmin näkyville ja madalletaan kynnystä työnhakijalle tutustua työhön ja työnantajaan paremmin. Työnantaja tulee vieraaksi lähetykseen yhdessä työntekijänsä kanssa vastaamaan juontajan esittämiin sekä katsojien chatin kautta anonyymisti lähettämiin kysymyksiin. Kysymysten kautta työnantaja ja työn luonne tulevat hakijalle tutummaksi ja työpaikka helpommin lähestyttäväksi. Lähetyksen myötä moni vastaus selventää mahdolliselle työnhakijalle paremmin omaa sopivuuttaan työhön. Näin työnantajana saat parempia ja kohdennetumpia hakemuksia ja toisaalta myös turhat hakemukset jäävät toimittamatta, jolloin kaikkien aikaa säästyy.

TE-live lähetys-studiosta kuva. Tuottaja-toimittaja haastattelemassa yritysasiantuntijaa.

Mitä lähetykseen osallistuminen vaatii?

Tämä on työnantajan kannalta hyvin pitkälti avaimet käteen -palvelu, sillä tuottaja-toimittaja hoitaa suunnittelun ja järjestelyn. Voit osallistua lähetykseen paikan päällä tai etänä. Lähetystä edeltäviä pakollisia osuuksia ovat sisältöpuhelu sekä tekniikkatesti, jos osallistuminen tapahtuu etäyhteydellä. Suorasta lähetyksestä jää tallenne, jonka avulla voit mainostaa haettavia työpaikkoja myös lähetyksen jälkeen. Myös lähetyksestä tehtävällä muutaman minuutin mittaisella koosteella on kätevää nostaa avoimia työpaikkoja esiin esimerkiksi omissa somekanavissa. Tämä palvelu on rekrytoivalle työnantajalle täysin maksuton.

Rakenna työnantajamielikuvaa

Päätavoitteena on antaa työnantajasta mahdollisimman todenmukainen kuva ja positiivinen vaikutelma, jolloin myös työtä aiemmin harkitsematon hakija saattaa innostua uudesta työmahdollisuudesta. Lähetysaiheet voivat vaihdella tavallisesta rekrystä esimerkiksi rekrykoulutus- tai infolähetyksiin. Tavanomaisen rekrytointilähetyksen kesto on noin 10 minuuttia.

TE-live -lähetyksen myötä voit kehittää omaa työnantajakuvaasi ja työntekijävieraan kanssa lähetykseen saadaan vielä enemmän painoarvoa ja läpinäkyvyyttä. Maksuttoman palvelun ansiosta kynnys tämän mahdollisuuden hyödyntämiseen on yhtä matala, kuin katsojalle laittaa lähetyksen katsottuaan sitä hakemusta tulemaan!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä meidän paikallisen TE-live tiimiimme tuottaja-toimittajaan:

Tiina Kurhela
Tuottaja-toimittaja
p. 0295 046 624
tiina.kurhela@te-toimisto.fi

Jari Koskinen
AV-teknikko

TE-liven verkkosivuilta näet tulevat ja menneet lähetykset:

Päivitetty: 09.10.2023