Aloittavalle yrittäjälle

Yrittäjyysinfot

Yrittäjyysinfossa saat kerralla tuhdin tietopaketin ja ohjeista miten jatkaa eteenpäin kohti yrittäjyyttä. Yrittäjyysinfon järjestävät Etelä-Pohjanman TE-toimisto ja Uusyrityskeskus Neuvoa-antava. Yrittäjyysinfojen ajankohdat löytyvät Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterista.

Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston tapahtumakalenteri

Uusyrityskeskus Neuvoa-antava

Yrittäjävalmennukset

Valmennuksessa, joka on suunnattu yrittäjäksi aikovalle saat perustiedot yrityksen perustamisesta, suunnittelusta ja käynnistämisestä. Valmennuksen aikana teet myös liiketoimintasuunnitelman. Valmennukset järjestetään yhteistyössä Valmennusmajakan kanssa.

Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston tapahtumakalenteri

Valmennusmajakka

Starttiraha

Yrittäjäksi ryhtyvän henkilöasiakkaan toimeentulon turvaamiseksi TE-toimisto voi myöntää starttirahaa yritystoiminnan käynnistämisvaiheessa. Starttiraha haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakemuksella Oma asiointi -verkkopalvelussa. Huomaathan starttirahaa hakiessasi, että yritystoimintaa ei saa aloittaa ennen starttirahapäätöstä.

Starttiraha – aloittavan yrittäjän tukiEtelä-Pohjanmaan TE-toimiston starttiraha -esite (pdf) Videoesittely starttirahan hakemiseen (YouTube)

Valmiin yrityksen toiminnan jatkaminen

Yrittäjäksi voit siirtyä myös jatkamalla jo toimivan yrityksen toimintaa. TE-toimisto tarjoaa yrittäjille mahdollisuuden hakea esim. yritystoiminnan jatkajaa, yrityskumppania tai franchising-yrittäjää työpaikkailmoitusten avulla. Valitse työn tyypiksi "yrittäjä" Avoimet työpaikat -palvelussa, jolloin löydät haluamasi ilmoitukset.Avoimet työpaikat

Neuvontaa yrittäjiksi aikoville

Yleisneuvontaa yrittäjyydestä saat www.suomi.fi/yritykselle -sivuilta ja yritysneuvonnan valtakunnallisesta puhelinpalvelusta 0295 020 500.

Etelä-Pohjanmaan alueelliset yrityspalvelut tarjoavat yrityksen perustamiseen liittyviä neuvontapalveluja.