Työllisyyden kuntakokeilut

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät 1.3.2021 ja päättyvät 31.12.2024. Hallitus valmistelee parhaillaan TE-palvelut 2024 -uudistusta, eli TE-palvelujen pysyvää siirtoa kunnille. Kuntakokeilujen asiakkaat jatkavat kuntien asiakkaina, kunnes palvelut siirretään pysyvästi kuntiin. Muutos perustuu lakiin työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta. Työllisyyden kuntakokeiluissa tavoitellaan vahvempaa vaikuttavuutta sovittamalla yhteen valtion ja kuntien resursseja, osaamista ja palveluja.

Työnhakijaksi ilmoittautuminen tapahtuu TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta, riippumatta siitä oletko kuntakokeilun tai TE-toimiston asiakas.

Työllisyyden kuntakokeilut Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaan alueella toimii kaksi kuntakokeilua, joiden piiriin kuuluu yhdeksän paikkakuntaa. Asiointiohjeet ja yhteystiedot löydät kuntakokeilujen omilta verkkosivuilta.

Seinäjoen ja Ilmajoen kuntakokeilu: Seinäjoki, Ilmajoki

Etelä-Pohjanmaan seudun kuntakokeilu: Alavus, Isojoki, Karijoki, Kurikka, Kauhajoki, Teuva ja Soini

Asiakkuus työllisyyden kuntakokeilussa

Kokeiluun siirtyvien asiakkaiden palveluista vastaa kokeilun aikana pääasiallisesti hänen kotikuntansa. Muutoksen piiriin kuuluvat asiakkaat siirtyvät kuntien asiakkaaksi automaattisesti, eikä siirto vaadi asiakkaalta toimenpiteitä. Asiakkuutesi siirtyessä, saat siitä tiedon kirjeellä tai sähköisesti.

Kuntakokeilun asiakkaaksi siirtyminen ei vaikuta työttömyysturvaasi tai työnhakuusi. Mikäli siirryt kuntakokeilun asiakkaaksi oltuasi ensin TE-toimistossa asiakkaana, muistathan, että TE-toimistossa tekemäsi suunnitelma velvoittaa sinua, kunnes kuntakokeilussa sinulle laaditaan uusi suunnitelma.

Työnantaja-asiakkaat

Kaikki TE-toimistojen työnantaja- ja yrityspalvelut ovat edelleen työnantajan käytettävissä myös kuntakokeilualueilla. Työnantaja voi esimerkiksi ilmoittaa TE-toimistoon avoimen työpaikan, saada apua henkilöstön kehittämiseen, muutostilanteisiin ja työlupa-asioihin.

Lisätietoja ja asiointiohjeet

Kokeilukunnat vastaavat asiointiohjeiden antamisesta omille asiakkailleen. Asiakassiirron jälkeen kotikuntasi on sinuun yhteydessä.

Lue lisää työllisyyden kuntakokeiluista Työmarkkinatorilta: 

Lisätietoa kuntakokeiluista löydät myös:

 

 

 

Päivitetty: 18.08.2023