Työllisyyden kuntakokeilut

Työllisyyden alueelliset kuntakokeilut käynnistyvät 1.3.2021 ja päättyvät 30.6.2023. Muutos perustuu lakiin työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta. Työllisyyskokeiluissa tavoitellaan vahvempaa vaikuttavuutta sovittamalla yhteen valtion ja kuntien resursseja, osaamista ja palveluja.

Etelä-Pohjanmaalla käynnistyy kaksi työllisyyden kuntakokeilua:

  • Seinäjoen ja Ilmajoen kuntakokeilu: Seinäjoki, Ilmajoki
  • Etelä-Pohjanmaan seudun kuntakokeilu: Alavus, Isojoki, Karijoki, Kurikka, Kauhajoki, Teuva ja Soini

Asiakassiirrot

Kuntakokeiluiden alkaessa osa työnhakija-asiakkaista siirtyy kuntien asiakkaiksi ja osa jää asiakkaiksi TE-toimistoon. Kokeiluun siirtyvien asiakkaiden palveluista vastaa kokeilun aikana pääasiallisesti hänen kotikuntansa. Muutoksen piiriin kuuluvat asiakkaat siirtyvät kuntien asiakkaaksi automaattisesti, eikä siirto vaadi asiakkaalta toimenpiteitä. Jos asiakkuutesi siirtyy, saat siitä tiedon kirjeellä tai sähköisesti. Siirrot tapahtuvat vaiheittain maaliskuun alun aikana.

Kuntakokeilun asiakkaaksi siirtyminen ei vaikuta työttömyysturvaasi tai työnhakuusi. Muista kuitenkin hoitaa TE-toimiston kanssa ennen kokeilun alkamista sovitut tehtävät annettuihin määräpäiviin mennessä, että työttömyysturvaasi ei tule katkoksia. TE-toimistossa tekemäsi suunnitelma velvoittaa sinua, kunnes kuntakokeilussa sinulle laaditaan uusi suunnitelma.

Työnhakijaksi ilmoittautuminen tapahtuu TE-palvelujen Oma asioinnin kautta, riippumatta siitä oletko kuntakokeilun tai TE-toimiston asiakas.

Työnantaja-asiakkaiden palvelut kuntakokeiluiden aikana hoitaa edelleen TE-toimisto.

Lisätietoja ja asiointiohjeet

Kokeilukunnat vastaavat asiointiohjeiden antamisesta omille asiakkailleen. Asiakassiirron jälkeen kotikuntasi on sinuun yhteydessä.

Asiointiohjeet ja yhteystiedot löydät kuntakokeilujen omilta verkkosivuilta.

Lue lisää työllisyyden kuntakokeiluista valtakunnallisilta verkkosivuiltamme:

Lisätietoa kuntakokeiluista löydät myös: