Ammatinvalinta ja uraohjaus

Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston psykologipalvelut

Mitä lähtisin opiskelemaan? Mille alalle tai mihin ammattiin soveltuisin? Miten pääsisin haluamaani koulutukseen tai työhön? Mitä työtä voisin tehdä kun minulla on terveydellisisä rajoitteita?

TE-toimiston psykologi auttaa löytämään ratkaisuja ammatinvalintaan, työhön tai koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. TE-toimiston psykologipalvelut on tarkoitettu sekä nuorille että aikuisille työtilanteesta riippumatta.

Ohjauksen tavoite

Ohjauksen tavoitteena on auttaa selvittämään vahvuuksiasi, kiinnostuksiasi ja realistisia vaihtoehtoja koulutuksessa ja työelämässä. Määrittelet itse omat tavoitteesi ja teet omaa elämääsi koskevat päätökset. Psykologi tukee ajatusten jäsentämistä sekä itsetuntemuksen ja -luottamuksen vahvistumista.

Ohjauksen sisältö

Palvelun sisällöstä ja kestosta sovitaan kanssasi yksilöllisesti. Ohjauskeskustelujen (yksi tai useampia) lisäksi käytetään tarvittaessa kotitehtäviä, soveltuvuustestejä, työ- ja koulutuskokeiluja tai työkyvyn arviointia.

Voit varata ajan ohjaukseen TE-toimistosta. Ohjausta tarjotaan monikanavaisesti: kasvokkain TE-toimistossa, puhelimitse tai kuvallisella etäyhteydellä.

Osallistu myös uravalmennuksiin joko verkossa tai ryhmässä. Katso valmennukset tapahtumakalenterista:

Koulutusneuvontapalvelut TE-toimistossa

Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston koulutusneuvontapalvelu auttaa sinua löytämään sopivia koulutus- ja rahoitusvaihtoehtoja. Palvelu on tarkoitettu kenelle tahansa koulutusneuvontaa kaipaavalle aiemmasta koulutus- tai työtilanteesta riippumatta. Sinun ei siis tarvitse olla TE-toimiston asiakas.

Koulutusasiantuntijan voit tavata henkilökohtaisesti ajanvarauksella Seinäjoen toimipaikassa. Koulutusneuvontaa voit saada myös puhelimitse tai kuvallisen etäyhteyden avulla.

Lisätietoja:

 

Päivitetty: 18.08.2023