Tietojen käsittelystä TE-toimistossa

Tietojen käsittely TE-toimistossa perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen. (Laki julkisesta työvoimapalvelusta 916/2012)

Henkilötietoja käsitellään työ- ja elinkeinotoimistossa virkavastuulla. Järjestelmän käyttöoikeuksien hallinnalla on varmistettu, että järjestelmään tallennettuja tietoja voivat tarkastella vain siihen oikeutetut virkailijat. Virkailijoiden käyttöoikeudet määrittelee ko. toimiston johtaja tai TE-toimiston työjärjestyksessä määrätty muu virkamies. Alle vastauksia useimpiin kysymyksiin uudesta tietosuoja-asetuksesta.

Mistä saan tietoa ja ohjeita omien tietojeni tarkastamiseen?
Alla linkki, josta löydät ohjeita omien tietojen tarkastamiseen. Voit tarkistaa tietojasi myös TE-palvelujen Oma asiointi-palvelussa.

TE-toimistojen henkilöasiakasrekisterissä olevien omien tietojen tarkistaminen
Voinko kieltää tai rajoittaa tietojeni käsittelyä?
Asiakkaan oikeus kieltää tai rajoittaa tietojen käsittelyä ei koske sellaista tilannetta, jossa tietojen käsittely perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen. Siten tietojen käsittelyä TE-toimistossa ei voi kieltää tai rajoittaa.

Voinko poistaa tietojani?
Oikeus poistaa tietoja ei koske sellaista tilannetta, jossa tietojen käsittely perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen. Siten tietojen käsittelyä TE-toimistossa ei voi kieltää tai rajoittaa.

Voinko kieltää tietojeni luovuttamisen toiselle viranomaiselle?
Oikeus kieltää tietojen luovutus toiselle rekisterinpitäjälle ei koske sellaista tilannetta, jossa tietojen siirto perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen. Siten TE-toimistoa ei voi kieltää luovuttamasta tietoa toiselle viranomaiselle.

Voinko saada tietää, kuka on katsellut tietojani?
TE-toimisto ei pysty tarjoamaan lokitietoja tietojen katselusta. Asiakaspalvelun tietojärjestelmäämme jää aina merkintä, kun virkailija kirjautuu sisään. Järjestelmään ei kuitenkaan tallennu, kenen tietoja virkailija on katsellut.

Mistä löydän Oma asiointi-palvelun tietosuojaselosteen?

Oma asiointi - verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojaseloste
Miten suojaan tietojani asioidessani TE-toimistossa?
- Huolehdi, ettei papereitasi unohdu tulostimeen/skanneriin.
- Tyhjennä käyttämäsi asiakastietokoneen selainhistoria.
- Ole varovainen puhuessasi henkilökohtaisista asioistasi avoimessa aulatilassa

Kuka on tietosuojavastaava?
Satakunnan TE-toimiston tietosuojavastaava on KEHA-keskuksen tietosuojavastaava Sanni Harju, tietosuoja.keha@ely-keskus.fi
 

E-
tjänster