Ajankohtaista

null Pohjois-Karjalan ammattibarometri II/2020: Suurimmat työvoimatarpeet edelleen hoito- ja sosiaalialalla

Tuoreen ammattibarometrin mukaan Pohjois-Karjalan suurimmat työvoimatarpeet ovat edelleen hoito- ja sosiaalialalla. Suuri kysyntä koko maakunnassa on esimerkiksi lääkäreistä, hammaslääkäreistä, puheterapeuteista ja psykologeista. Sen sijaan fysioterapeutteja Pohjois-Karjalassa koulutetaan enemmän kuin työpaikkoja on tarjolla.

Ammattibarometri perustuu TE-toimistossa syyskuussa 2020 tehtyyn arvioon noin 200 ammatin kysynnän ja tarjonnan kohtaamisesta seuraavan puolen vuoden aikana. Aluekohtaiset ammattibarometrit on tehty samanaikaisesti kaikissa Suomen TE-toimistoissa.

Pahin pula Pohjois-Karjalassa on tuoreen ammattibarometrin mukaan seuraavista ammattiryhmistä: yleislääkärit, ylilääkärit ja erikoislääkärit, hammaslääkärit, kuulontutkijat ja puheterapeutit, psykologit, sosiaalityön erityisasiantuntijat, röntgenhoitajat, muut luokittelemattomat terveydenhuollon asiantuntijat, myyntiedustajat sekä puhelin- ja asiakaspalvelukeskusten myyjät. Pulaa on myös tietyistä rakennusalan ammattilaisista, erityisesti kattoasentajista ja -korjaajista, mutta myös esimerkiksi kirvesmiehistä, betonirakentajista ja eristäjistä.

Ylitarjonta-ammateiksi arvioitiin yleissihteerit, johdon sihteerit ja osastosihteerit, graafiset ja multimediasuunnittelijat, mainonnan ja markkinoinnin erityisasiantuntijat, yhteiskunta- ja kulttuuritutkijat, toimittajat, kuvataiteilijat, muusikot ja säveltäjät, ohjaajat ja tuottajat, muut taide- ja kulttuurialan asiantuntijat, käytön tukihenkilöt, lähetys- ja audiovisuaaliteknikot, matkatoimistovirkailijat, varastonhoitajat, puutarhurit, kasvihuoneviljelijät ja -työntekijät, vaatturit ja pukuompelijat sekä fysioterapeutit.

Seuraava arvio työllistymisen näkymistä eri ammateissa tehdään kevättalvella 2021. Viimeisimmät ammattibarometriarviot myös seutukunnittain löytyvät osoitteesta www.ammattibarometri.fi.

Lisätietoja: palvelujohtaja Henri Kokko, 0295 043 016, henri.kokko@te-toimisto.fi.