Aloittava yrittäjä

TE-palvelut tarjoaa erilaisia palveluja ja tukea yrittäjyyttä harkitsevalle ja aloittavalle yrittäjälle.

Yrittäjyys mielessä?

Tietoa yrittäjyydestä ja yrityksen perustamiseen liittyvistä käytännön toimista saat Suomi.fi-palvelusta. Neuvontaa ja opastusta saat myös Yritys-Suomi -puhelinpalvelusta 0295 020 500.

Yrityksen perustaminen

Siinä vaiheessa, kun yrityksen perustaminen vaikuttaa todennäköiseltä, voit hakeutua yrittäjäkoulutukseen vahvistamaan yritystoimintaan liittyvää osaamistasi.

Oma Yritys-Suomi -palvelusta löytyvien työkalujen ja sisältöjen avulla voit mm. arvioida liikeideasi kannattavuutta ja laatia liiketoimintasuunnitelman. Palvelusta saat myös tärkeää tietoa toimialallasi vaadittavista luvista ja ilmoituksista sekä paikkakuntasi yrityspalveluista.

Lisäksi seudulliset yrityspalvelutoimijat tarjoavat sinulle henkilökohtaista neuvontaa ja opastusta yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä. On myös paljon yrityksiä, jotka hakevat toiminnalleen jatkajaa. Tietoa näistä yrityksistä löydät Osuva-Yrityspörssistä sekä TE-palveluiden avoimista työpaikoista. Uusyrityskeskuksen neuvontamateriaaliin (työkalupakki) kannattaa myös tutustua, esimerkiksi Perustamisopas alkavalle yrittäjälle.

Linkit löydät sivun oikean laidan valikosta.

Tukea toimeentuloon yritystoiminnan alkuvaiheessa

Jos tarvitset tukea toimeentulosi turvaamiseksi yritystoiminnan alkuvaiheessa, voit hakea TE-toimistosta starttirahaa. Huomioithan, että päätoiminen yritystoiminta ei saa alkaa ennen kuin starttirahan myöntämisestä on tehty päätös, ja hakemus tulee jättää hyvissä ajoin ennen suunnitellun kokoaikaisen yritystoiminnan käynnistymistä. Starttirahaa on myös mahdollista saada, jos olet sivutoiminen yrittäjä ja laajennat yritystoimintaasi päätoimiseksi.

Tutustu starttirahaesitteeseen ja ota yhteyttä aloittavan yrittäjän palveluiden asiantuntijaan. Yhteystiedot löydät esitteestä.

Päivitetty: 18.08.2023