Ratkaisuehdotuksia työnantajalle rekrytointiin ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen

Onko sinulla vaikeuksia löytää uusia työntekijöitä, tai onko tavoitteenasi nostaa nykyisen henkilöstösi osaaminen uudelle tasolle? Yrityslähtöiset koulutukset tarjoavat mahdollisuuksia uuden henkilöstön rekrytointiin tai nykyisen henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Ennen kun hankit koulutusta, sinun kannattaakin selvittää, onko yrityksellesi mahdollista saada koulutukseen rahoitusta ELY-keskuksesta.

Yrityslähtöiset koulutukset

RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos et löydä työnantajana suoraan ammattitaitoisia työntekijöitä. Koulutus antaa opiskelijoille työtehtävässä vaadittua ammatillista osaamista, ja se räätälöidään työnantajan tarpeen mukaan. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen. Koulutus voidaan suunnitella myös yhteistyössä useamman työnantajan kanssa. Työnantaja ja työ- ja elinkeinohallinto rahoittavat koulutuksen yhdessä. Työnantajan maksuosuus on 30 % koulutuksen kokonaishinnasta.

TäsmäKoulutus on nykyiselle henkilöstölle suunnattua räätälöityä koulutusta, kun yrityksen toiminnassa tapahtuu muutoksia. Koulutus päivittää yrittäjän tai työntekijöiden osaamisen uusien vaatimusten tasalle. Sen tavoitteena on myös estää lomautuksia tai irtisanomisia. Työnantajan maksuosuus on 30–50 % koulutuksen kokonaishinnasta riippuen yrityksen koosta ja liikevaihdosta tai taseesta.

Rekry- ja TäsmäKoulutuksen keston on oltava vähintään 10 päivää. RekryKoulutuksen kesto on tavallisimmillaan 3–6 kuukautta, kun taas TäsmäKoulutus on kestoltaan lyhyempi, noin 10–20 päivää.  

Jos mielenkiintosi herää, voit olla meihin yhteyksissä sähköpostitse palvelukoordinaatiotiimi.pohjois-karjala@te-toimisto.fi. Annamme mielellämme lisätietoja ja kerromme tarkemmin, miten prosessi etenee tai onko tarvitsemaasi koulutukseen mahdollista saada rahoitusta Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta. Jokainen työnantajan koulutusesitys käydään läpi tapauskohtaisesti.

Olemme sähköistäneet työnantajan esityslomakkeen. Suosittelemme ensisijaisesti täyttämään yhteishankintaesityksen sähköisessä asiointipalvelussa (vaatii suomi.fi-tunnistuksen).

Työnantajan esitys yhteishankintakoulutuksesta (asiointipalvelu.ahtp.fi)

Vaihtoehtona on esityksen täyttäminen paperilomakkeella.

Lomake: Työnantajan esitys yhteishankintakoulutuksesta (pdf)