Infoa työvoimakoulutukseen hakeneelle

Kun olet hakenut työvoimakoulutukseen, sinun on hyvä tietää muutamia käytännön asioita.

Koulutusvalintaasi voit seurata Työmarkkinatorin verkkosivuilla: tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus.

Mikäli et tule valituksi koulutukseen, luethan huolella mahdolliset perustelut/suositukset ja seuraat muita vaihtoehtoja:

Taloudellinen tuki

Koulutuksen ajalta voidaan yleensä maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta (mahdollisesti korotettuna). Sinulla on mahdollisuus hakea sitä työttömyysetuutta (ansiopäiväraha/peruspäiväraha/työmarkkinatuki), jota maksetaan työttömänä ollessasi. Korotettu työttömyysetuus sekä korotettu kulukorvaus kuuluvat työttömyysetuuden maksajan selvittäväksi. 

Tarkistathan lisäksi Oma asioinnissa, sisältyykö kyseinen koulutus työllistymissuunnitelmaasi (Oma suunnitelma). Mikäli suunnitelmassasi ei ole mainintaa koulutuksesta, tulisi suunnitelma päivittää ajan tasalle, jotta saat kaikki sinulle kuuluvat etuudet. Jätäthän siinä tapauksessa yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelussa, jolloin TE-toimiston oma vastuuvirkailijasi on sinuun yhteydessä. 

Mikäli et ole työtön (vaan esim. työssä tai opiskelija) tai tilanteesi muuten askarruttaa, voit kysyä tarkemmin mahdollisesta oikeudestasi työttömyysetuuteen TE-palveluiden Työttömyysturvaneuvonnasta, puh. 0295 020 701. 

Etuuksia voit hakea työttömyyskassasta tai Kelalta, jotka myös viime kädessä päättävät tukien maksamisesta. Työ- ja elinkeinotoimisto ilmoittaa tuen maksajalle koulutuksen alkamisesta ja päättymisestä. Muistathan itse ilmoittaa etuuden maksajalle muutoksista (yhteystiedot, työssäolo, sairasloma yms.) ja muista mahdollisista tuloista.   

Matkakorvausten hakeminen valintahaastattelumatkasta

Jos olet työtön, TE-toimisto voi korvata matka- ja yöpymiskustannuksia osallistumisesta työvoimakoulutuksen valintatilaisuuteen tai soveltuvuuskokeeseen. Matkakorvauksen määrä on edestakaisen matkan kilometrit kerrottuna 0,21 eurolla. Matkakustannukset korvataan siltä osin kuin ne ylittävät 12 euron omavastuun, kuitenkin enintään 200 euroa.  

Yöpymiskustannusten korvaus perustuu aiheutuneisiin kustannuksiin. Korvaus voi olla enintään 80 euroa vuorokaudessa. Hae matka- ja yöpymiskustannuksien korvausta TE-palveluista kuukauden kuluessa matkan päättymisestä. Jos haet korvausta yöpymiskustannuksista, liitä hakemukseen tositteet aiheutuneista kuluista.

Poissaolot koulutuksen aikana

Jos joudut olemaan poissa koulutuksesta, ilmoita poissaoloista välittömästi kouluttajalle. Mikäli kyseessä on pidempi poissaolo, kouluttajan velvollisuus on ilmoittaa siitä TE-toimistoon. 

Koulutuksen jälkeen

Koulutuksen jälkeen on tärkeää, että työnhakutietosi ovat ajan tasalla TE-toimistossa. Ilmoitathan Oma asiointi –palvelussa, oletko työllistynyt vai oletko työttömänä koulutuksen jälkeen.  

Yhteystiedot   

Mikäli sinua askarruttaa jokin asia aloittamaasi koulutukseen liittyen, voit ottaa yhteyttä koulutuksen yhteyshenkilöön TE-toimistossa. Jos yhteyshenkilö ei ole paikalla, voit olla yhteyksissä sähköpostitse osoitteeseen palvelukoordinaatiotiimi.pohjois-karjala@te-toimisto.fi .

Muissa työnhakuun liittyvissä asioissa (esim. palkkatuki) jätäthän yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelussa. Tämän jälkeen oma vastuuvirkailijasi on sinuun yhteydessä.

Päivitetty: 16.03.2023