Tietosuojaselosteet

Tietojen käsittely Varsinais-Suomen TE-toimistossa perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen.

Henkilötietoja käsitellään työ- ja elinkeinotoimistossa virkavastuulla. Järjestelmän käyttöoikeuksien hallinnalla on varmistettu, että järjestelmään tallennettuja tietoja voivat tarkastella vain siihen oikeutetut virkailijat. Virkailijoiden käyttöoikeudet määrittelee toimiston johtaja tai TE-toimiston työjärjestyksessä määrätty muu virkamies.

Tälle sivulle on koottu uuteen tietosuoja-asetukseen liittyviä keskeisimpiä kysymyksiä.

Tietoa ja ohjeita omien tietojen tarkastamiseen

TE-palvelujen asiakastietojärjestelmää koskevat rekisteripyynnöt osoitetaan Varsinais-Suomen TE-toimistolle: kirjaamo.varsinais-suomi@te-toimisto.fi
Voit tarkistaa tietojasi myös TE-palvelujen asiakastietojärjestelmässä Oma asiointi -palvelussa.

Voinko kieltää tai rajoittaa tietojeni käsittelyä?

Asiakkaan oikeus kieltää tai rajoittaa tietojen käsittelyä ei koske sellaista tilannetta, jossa tietojen käsittely perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen. Siten tietojen käsittelyä TE-toimistossa ei voi kieltää tai rajoittaa.

Voinko poistaa tietojani?

Oikeus poistaa tietoja ei koske sellaista tilannetta, jossa tietojen käsittely perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen. Siten tietojen käsittelyä TE-toimistossa ei voi kieltää tai rajoittaa.
Kuitenkin sinulla on aina oikeus pyytää oikaisemaan virheelliset tiedot.

Voinko kieltää tietojeni luovuttamisen toiselle viranomaiselle?

Oikeus kieltää tietojen luovutus toiselle rekisterinpitäjälle ei koske sellaista tilannetta, jossa tietojen siirto perustuu lakisääteisen tehtävän suorittamiseen. Siten TE-toimistoa ei voi kieltää luovuttamasta tietoa toiselle viranomaiselle.

Voinko saada tietää, kuka on katsellut tietojani?

Tietojärjestelmän tuottamat lokitiedot eivät ole henkilöasiakasrekisterin asiakastietoja. Lokitietoja ei luovuteta kuin viranomaiselle erillisen tietopyynnön perusteella. Tuotettuja lokitietoja käytetään mahdollisten väärinkäytösepäilyjen selvittämiseksi.

Miten suojaan tietojani asioidessani TE-toimistossa?

Huolehdi, ettei papereitasi unohdu tulostimeen/skanneriin. Tyhjennä käyttämäsi asiakastietokoneen selainhistoria. Ole varovainen puhuessasi henkilökohtaisista asioistasi itsepalvelutilassa.

Kuka on tietosuojavastaava?

TE-toimiston tietosuojavastaava on KEHA-keskuksen tietosuojavastaava. Tietosuojavastaavan tavoitat tarvittaessa sähköpostitse osoitteella: tietosuoja.keha@ely-keskus.fi

Mistä löydän Oma asiointi -palvelun tietosuojaselosteen?

Muita hyödyllisiä linkkejä

 

te-updated 18.08.2023