Työnhakijaksi ilmoittautuminen verkkolomakkeella ilman tunnistautumista


Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai olet Euroopan ulkopuolisten maiden kansalainen

Täytä ennen TE-toimistoon tuloasi ilmoittautumislomake sähköisesti. Täytä lomake huolellisesti ja tulosta se mukaasi tai tallenna muistitikulle. Euroopan ulkopuolisten maiden kansalaiset voivat ilmoittautua TE-toimistoon vasta kun ovat saaneet myönteisen oleskeluluvan.

Tuo ilmoittautumislomake TE-toimiston infoon. Tietojen kirjaamisen jälkeen varaamme ajan kotoutumissuunnitelmasi tekoon ja lähetämme kutsun sinulle postitse. Huolehdimme myös tulkin ja sosiaalityöntekijän kutsumisesta tarvittaessa.

Maahanmuuttaja, kun tulet TE-toimistoon ensimmäisen kerran, ota mukaasi seuraavat asiakirjat

  • passi
  • oleskelulupa ja/tai poliisilta saatu EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröintitodistus
  • jos mahdollista, maistraatista saatu väestörekisteriote tai asiakirja, jolla osoitat, että sinulla on suomalainen henkilötunnus (esimerkiksi Kela-kortti)

Huolehdithan, että toimitat ajantasaiset lupatietosi TE-toimistoon. Näin asiakkuutesi pysyy voimassa ja voimme tarjota sinulle TE-toimiston palveluja.

  • Huolehdi siitä, että oleskelulupasi ja passisi on voimassa. Hae uutta oleskelulupaa tai passia aina ennen edellisen voimassaolon loppumista. Toimita TE-toimistoon todistus siitä, että olet hakenut uutta oleskelulupaa tai passia.
  • Kun saat uuden oleskeluluvan, toimita kopio siitä TE-toimistoon.

     

Uppdaterad: 06.10.2023