Työnhakijat
Ohjeita työnhaun käynnistämiseen ja asiointiin työnhaun käynnistämisen jälkeen
Tiesitkö, että voit olla työnhakijana eli TE-palvelujen asiakkaana, vaikka et olisikaan työtön? Asiointi kanssamme onnistuu monella tapaa. Huomaathan, että valitsemasi asiointikanava vaikuttaa palveluusi. Ilman aikavarausta tapahtuvassa asioinnissa palvelua saattaa joutua odottamaan.
- Jos jäät työttömäksi
- Ohjeet lomautetulle
- Työnhakijaksi ilmoittautumisohjeita
- Työnhakijan oikeudet ja velvollisuudet
Työnhaun käynnistäminen ja asiointi Hämeen TE-toimiston kanssa
Työnhaun käynnistäminen Oma asiointi -palvelussa on toistaiseksi mahdollista vain EU/ETA-maiden kansalaisille. Muiden maiden kansalaiset voivat käynnistää työnhaun käymällä henkilökohtaisesti Hämeen TE-toimiston toimipaikassa, jossa työnhaun ohjaajat opastavat työnhakijaksi ilmoittautumisessa.
Verkossa
Oma asiointi -palvelussa voit ilmoittaa lähes kaikki palvelutarpeesi ja työnhaun muutokset. Voit aloittaa työnhakusi ja ilmoittaa työllistymiseesi vaikuttavat seikat, kuten ammattitaidon, työkyvyn ja työnhakutaitosi.
Jos olet työssä oleva työnhakija, voit lisäksi ilmoittaa muutokset esimerkiksi työttömyyteen, lomautukseen tai lyhennettyyn työviikkoon liittyen. Työnhaun ja työttömyyden päättymisestä ilmoittaminen hoituvat helposti Oma asioinnin kautta.
Opastusta verkkoasiointiin saat TE-puhelinpalvelusta sekä työnhaun ohjaajilta Lahden ja Hämeenlinnan toimipaikasta aukioloaikoina.
Puhelimitse
Asiointi puhelimitse TE-toimiston kanssa korvaa joissakin tapauksissa henkilökohtaisen käynnin.
Lähetä yhteydenottopyyntö
Jos asiasi ei ole kovin kiireellinen, voit lähettää TE-toimistolle yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelun kautta. Yhteydenottopyyntöösi vastataan puhelimitse. Huomaathan, että ajanvarauksia koskevat peruutukset tulee tehdä soittamalla TE-puhelinpalveluun tai kutsussa ilmoitettuun numeroon.
Postitse
Toimitathan asiakirjoja vain pyydettäessä. Jos sinua on pyydetty toimittamaan kopioita asiakirjoista, lähetäthän ne postitse tai jätä asiakirjakopiot käyntiasioinnin yhteydessä tai toimiston postilaatikkoon kirjekuoreen suljettuna. Postilaatikot sijaitsevat Lahdessa ja Hämeenlinnassa pääsisäänkäynnin jälkeen aulassa, Riihimäellä ja Forssassa sisäänkäynnin luona ulkopuolella.
Sähköpostitse
TE-toimiston asiakkuus on salassa pidettävä tietoa. Siksi vastaamme sähköpostilla vain yleisluontoisiin kysymyksiin. Tarvittaessa TE-toimisto voi vastata suojatulla sähköpostilla sellaisiin kysymyksiin, joissa käsitellään asiakkuuteen liittyviä asioita. Jos sinun tarvitsee lähettää TE-toimistoon salassa pidettäviä viestejä ja liitetiedostoja, mutta sinulla ei ole mahdollista käyttää Oma asiointi -palvelua, voit lähettää viestisi käyttämällä alla olevaa turvaviestiä.
Kasvokkain
Henkilökohtaisen ajanvarauksen aikana asiakkaat saavat palvelutarpeensa mukaista yksilöllistä tukea ja ohjausta muun muassa ammatillisen osaamisen kehittämiseen ja koulutustarpeen selvittämiseen sekä työmarkkinavalmiuksien kehittämiseen ja työ- ja toimintakyvyn arviointiin. Kun tarvitset henkilökohtaista aikavarausta, lähetä meille yhteydenottopyyntö Oma asiointi -palvelun kautta. Aikavarauksen tarve arvioidaan aina ensin puhelimitse TE-palvelujen asiantuntijan kanssa.
Asiointi ilman ajanvarausta
Ilman ajanvarausta tapahtuvassa asioinnissa saat neuvoja ja opastusta työnhaun ohjaajilta. Opastuspalvelut ovat käytössä toimipaikassa aukioloaikojen puitteissa. Työnhaun ohjaajat opastavat sinua esimerkiksi verkkopalveluiden käytössä, työnhakijaksi ilmoittautumisessa, työpaikkojen etsimisessä ja työttömyysturvan vireille saattamisessa. Pidäthän verkkopankkitunnukset mukanasi.
Työtarjouksiin reagoiminen
Saadessasi työtarjouksen, hae tarjottua työtä ja ilmoita TE-toimistolle tarjottuun työhön hakemisestasi 14 vuorokauden kuluessa tarjouksen saamisesta. Jos työpaikkailmoituksella on hakuaika, ilmoita meille hakemisestasi viimeistään työpaikan viimeistä hakupäivää seuraavana päivänä. Asiasta ilmoittaminen onnistuu Oma asiointi -palvelun kautta.
Rekrytapahtumat
Järjestämme Hämeen alueella monialaisia rekrytapahtumia, jotka ovat avoimia kaikille tehtävistä kiinnostuneille. Olitpa sitten työnhakija, lomautettu, opiskelija tai alanvaihtaja, tervetuloa! Tutustu tapahtumakonsepteihimme Uuteen Työhön, DuuniWorkiin ja DuuniWork Privaan sekä tuleviin tapahtumiin osoitteessa rekrytapahtuma.fi. Nähdään tapahtumissa!
Rekrykoulutus
Rekrykoulutukset ovat työnantajien tarpeen mukaan räätälöityjä koulutuksia, joissa yhdistyy teorian opiskelu oppilaitoksessa ja työssäoppiminen yrityksessä. Koulutukset toteutetaan yhteistyössä työnantajien kanssa, joilla on tarve rekrytoida lisää työntekijöitä. Koulutuksesta saat työnantajan tarvitseman ammattitaidon ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen koulutuksen päätyttyä.
Rekrykoulutukset kestävät yleensä 3-6 kuukautta. Koulutuksia on useilla aloilla ja ne ovat työnhakijoille, jotka soveltuvat alalle ja ovat motivoituneita kouluttautumaan. Usein aikaisempaa alan kokemusta tai osaamista ei vaadita. Rekrykoulutus voikin olla sopiva vaihtoehto myös ammatinvaihtajille, vastavalmistuneille tai perhevapaalta palaaville työnhakijoille. Tarkemmat hakukriteerit löydät aina TE-toimiston julkaisemasta koulutusilmoituksesta.
Tutustu rekrykoulutuksiin ja löydä omasi!
Työvoimakoulutus
Työvoimakoulutus on ensisijainen koulutustapa 20 vuotta täyttäneille, joilla oppivelvollisuus suoritettu. Työvoimakoulutukset on suunnattu työttömille, työttömyysuhan alaisille, lomautetuille, ammatinvaihtajille ja työnhakijoille, joilla katsotaan olevan koulutustarve ja motivaatio työllistyä. Tavoitteita ovat ammattitaidon ja työllistymismahdollisuuksien parantaminen, työpaikan säilyttäminen ja valmiuksien antaminen yrittäjänä toimimiseen.⠀
Tutustu haussa oleviin työvoimakoulutuksiin!
Paikalliset palvelut
Paikalliset palvelut sivulla on esitelty palvelut, jotka ovat saatavilla vain Hämeen alueen työnhakijoille. Osa palveluista on jatkuvia ja osa hankemuotoisia. Paikallisia palveluja ovat esimerkiksi TE-toimiston erilaisina ostopalveluina hankkimat palvelut.
Tapahtumakalenteri
Tuet työnhakuasi osallistumalla Hämeen alueella järjestettäviin työllisyystapahtumiin. Tapahtumia järjestetään myös verkossa. Löydät tapahtumia tapahtumakalenteristamme ja saat niistä tietoa myös sähköisen palvelutiedotteen kautta.
Virta-verkosto
Virta-verkosto koostuu 12:sta Lounais-Hämeen toimijasta ja teemme yhteistyötä alueen asukkaiden hyväksi. Tavoitteemme on tarjota sinulle parempaa palvelua aiempaa helpommin. Etsitpä uutta työtä, haluat kehittää osaamistasi, olet yrittäjä tai alanvaihtaja; olet oikeassa paikassa.
Virta-verkostoon kuuluu Lounais-Hämeen kuntia, hyvinvointialue sekä työelämän kehittämisen toimijoita kuten Hämeen TE-toimisto ja ammatti-instituutti. Ota yhteyttä ja etsitään yhdessä ratkaisut tilanteeseesi!
De nationella arbets- och näringstjänsterna hittas nu på Jobbmarknaden
Uppdaterad: 18.10.2024