Räätäli – valmennus

TE-toimistot hankkivat myös yksityisiltä yrityksiltä työllistymiseen tähtääviä palveluja. Näissä palveluissa asiakas siirtyy palveluntuottajan ohjaukseen ja valmennukseen, mutta TE-toimisto tai kuntakokeilu hoitaa edelleen työttömyysturvalausunnot ja muuta viranomaisasiat. Asiakkaan oikeudet ja velvollisuudet TE-toimiston/kuntakokeilun asiakkaana pysyvät ennallaan. Yksityinen palveluntuottaja voi itsenäisesti valita mielestään tehokkaimmat keinot asiakkaan työllistymisen edistämiseksi. Palvelu on asiakkaalle maksuton.

Kenelle palvelu on tarkoitettu

TE-toimisto/kuntakokeilu ohjaa palveluun työnhakija-asiakkaitaan. Ohjaushetkellä on arvioitu että hyödyt valmennuksesta työnhaussa, urasuunnittelussa tai muussa työttömyyden päättymiseen tähtäävässä suunnitelmassa. Palvelu räätälöidään kunkin tilanteeseen sopivaksi.

Palvelun sisältö

Palveluntuottaja ohjaa asiakasta kohti työtä, osaamisen kehittämistä koulutuksella tai rakentaa tuettuja polkuja työllistymiseen. Asiakkaan osaaminen tunnistetaan ja työnhakuprofiilia ja työnhaun asiakirjoja tarkennetaan. Palveluntuottaja järjestää tehokasta työnvälityspalvelua ja tekee yhteistyötä niin yritysten kuin oppilaitostenkin kanssa siten, että jokaiselle asiakkaalle saadaan rakennettua toimiva polku työelämään tai osaamisen kasvattamiseen.

Palveluntuottajat Räätäli- palvelussa

TE-toimisto on kilpailutuksella valinnut kaksi palveluntuottajaa tähän työllistämispalveluun:

  • Cimson: Lahti ja muu Päijät-Häme (Heinola, Sysmä, Hartola, Asikkala, Hollola, Iitti, Kärkölä, Orimattila, Padasjoki)
  • Arffman: Hämeenlinna, Lahti, Hattula, Forssan seutu (Forssa, Tammela, Jokioinen, Humppila, Ypäjä) ja Riihimäki, Janakkala, Hausjärvi sekä Loppi

Miten pääsen palveluun

 

Uppdaterad: 12.04.2024