Työnhakijalle

Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto palvelee asiakkaitaan monikanavaisesti: verkossa, puhelimitse ja henkilökohtaisesti asioivia. Voit hoitaa monet aikaisemmin henkilökohtaista käyntiä vaatineet ilmoitusluonteiset asiat verkossa Oma asiointi-palvelussa tai soittamalla valtakunnalliseen puhelinpalveluun.

>> Näin asioit kanssamme

>> Jos jäät työttömäksi

Jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan

  • Ilmoittaudu työnhakijaksi verkossa Oma asiointi-palvelussa. Ilmoittautuminen edellyttää sähköisiä verkkopankkitunnuksia. Myös ns. vanhat asiakkaat, joiden asiakkuus on tilapäisesti päättynyt, ilmoittautuvat uudelleen työnhakijaksi verkossa.
  • Työvoimapoliittinen lausunto työttömyysturvan maksamista varten annetaan sähköisen ilmoittautumisen jälkeen joko automaattisesti verkossa antamiesi tietojen perusteella tai TE-toimiston tiedusteltua Sinulta lisätietoja.
  • Jos Sinulla on lähiaikoina tiedossa lähiaikoina muutos työllisyystilanteeseen, kuten esim. työ tai lomautuksen päättyminen, Sinun ei tarvitse asioida TE-toimistossa eikä Sinuun olla yhteydessä. Työvoimapoliittinen lausunto annetaan automaattisesti Oma asiointi-palvelussa antamiesi tietojen perusteella.
  • Jos Sinulla ei ole tiedossa 3 kk sisällä muutosta työllisyystilanteeseen, Etelä-Pohjanmaan TE-toimistosta ollaan Sinuun yhteydessä joko puhelimitse (0295- alkuisesta puhelinnumerosta) tai lähettämällä ajanvarausaika työllistymissuunnitelman laatimiseen. Sinuun ollaan yhteydessä 14 päivän sisällä sähköisesti ilmoittautumisesta.
  • Kun TE-toimisto ottaa Sinuun yhteyttä, kanssasi tehdään alkukartoitus ja laaditaan työllistymissuunnitelma, missä sovitaan työnhaun etenemisestä ja palvelutarpeesi mukaisista palveluista. Myös työttömyysturva-asiasi selvitetään viimeistään tässä vaiheessa. Asiointi ja yhteydenpito jatkuu työllistymissuunnitelmassa sovitulla tavalla: verkossa, puhelimitse ja/tai henkilökohtaisten ajanvarausten yhteydessä.

Lomautettu, tutustu alla olevaan asiointiohjeeseen:

>> E-P:n TE-toimiston lomautettujen asiointiohje

Tiedoksi työvoimapoliittisen lausunnon, palkkatuen ja muiden palvelujen käsittelyajoista Etelä-Pohjanmaan TE-toimistossa:

>> E-P:n TE-toimiston käsittelyajoista