Ammatinvalinta- ja uraohjaus

Etelä-Savon TE-toimisto tarjoaa monipuolisia palveluja ammatinvalintaan ja uraohjaukseen ja oman osaamisen kehittämiseen. Palvelujamme ovat:

Koulutusneuvonta sekä ammatinvalinta- ja urasuunnittelupalvelut on tarkoitettu kaikille halukkaille eli työnhakijoiden lisäksi esimerkiksi työssä oleville, nuorille, yrittäjille ja kotiäideille.

Valmennukset, työvoimakoulutus ja työttömyysetuudella tuettu työnhakijan omaehtoinen opiskelu on tarkoitettu pääsääntöisesti TE-toimistossa työnhakijana oleville asiakkaille.

Ammatinvalinta- ja urasuunnittelu

Työnhakijat voivat keskustella ammatinvalinta- ja urasuunnittelukysymyksistä oman asiantuntijavirkailijansa kanssa. Asiakkaan on myös mahdollisuus hakeutua perusteellisempaan ammatinvalinnan ja urasuunnittelun ohjaukseen toimiston psykologeille, joiden palvelut ovat myös muiden kuin työnhakijoiden käytettävissä.

Voit varata ajan ammatinvalinnanohjaukseen jättämällä ajanvarauspyynnön joko osoitteeseen kirjaamo.etela-savo@te-toimisto.fi. tai te-palvelut.fi/oma asiointi. Kerro ajanvarauspyyntöä tehdessäsi, mihin toimipaikkaan (Mikkeli, Pieksämäki, Savonlinna) haluat varata ohjausajan.

Asiointikäyntejä ammatinvalinnanohjauksessa on yleensä 1-3 ja tarvittaessa enemmänkin. Ammatinvalinnanohjauksen palveluja saat kaikista Etelä-Savon TE-toimiston asiointipisteistä.

Lue lisää te-palvelut.fi

Työ- ja koulutuskokeilut

Ammatinvalinnanohjauksen apuna voidaan käyttää  työ- tai koulutuskokeilua. Työkokeilussa etsitään sopivaa työ- tai koulutusvaihtoehtoa tutustumalla tietyn alan työhön sovittu aika. Koulutuskokeilussa tutustutaan sovittu aika tietyn alan koulutukseen valitussa oppilaitoksessa.

Lue lisää te-palvelut.fi

Valmennukset

TE-toimistossamme on tarjolla yksilö-ja ryhmämuotoisia valmennuksia, joissa käsitellään ammatinvalintaan ja urasuunnitteluun ja työnhakuun liittyviä asioita. Valmennukset on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille.

Valmennukset ovat osallistujille maksuttomia. Valmennuksista saat tukea myös työnhakuun esimerkiksi silloin, kun olet juuri valmistunut oppilaitoksesta tai tarvitset muutoin tukea työnhakuun.

Koulutusneuvonta

Kun jo tiedät, mitä haluat opiskella, mutta haluat vielä lisätietoja koulutusalastasi, koulutukseen hakeutumisesta tai opintojen rahoituksesta, ota yhteys koulutusneuvontaan puh. 02950 44063 tai 02950 44038.

Koulutusneuvonta tarjoaa asiakkailleen tietoa ja neuvontaa ja auttaa sinua rakentamaan omaa koulutuspolkuasi.

Koulutusneuvontaa saa toimiston kaikista toimipaikoista. Lisätietoja saat toimiston virkailijoilta.

Lue lisää te-palvelut.fi

Päivitetty 28.8.2019
Oma
asiointi