Työnantaja

Etelä-Savon TE-toimisto on alueemme työmarkkinoiden asiantuntija, jonka tärkein tehtävä on työn välittäminen. TE-toimisto tarjoaa työnantajalle monipuolista apua henkilöstön hankintaan ja tarvittaessa myös henkilöstön kehittämiseen ja vähentämiseen.

Työnantaja voi käyttää TE-palvelujen nopeita ja ajantasaisia verkkopalveluja omatoimisesti ja kellonajasta riippumatta oheisesta Oma asiointi -painikkeesta.

Rekrytoinnissa käytössä ovat seuraavat palvelut:

  • avoimen työpaikan vastaanottaminen ja julkaiseminen sovituissa kanavissa (www.te-palvelut.fi sekä TE-toimistot kautta maan) sekä työpaikan täyttämiseen liittyvä neuvonta
  • sopivien ehdokkaiden etsiminen ja esittely työnantajalle (voit myös itse tutustua hakijoiden tekemiin kuvauksiin CV-netissä)
  • työntekijöiden kouluttaminen suoraan työnantajan tarpeisiin (yhteishankintakoulutus)
  • kansainvälinen työnvälitys (EURES-palvelut)
  • mahdollisuus rekrytointitilaisuuksien järjestämiseen

Tieto avoimesta työpaikasta kannattaa laittaa www.te-palvelut.fi -sivuille, jossa se tavoittaa laajasti aktiiviset työnhakijat.

Yrityspalvelun puhelinnumeromme on 029 504 4020

Muutosturva

Muutosturvan tavoitteena on nopeuttaa ja helpottaa irtisanotun pääsyä uuteen työhön. Toimintamalli sisältää irtisanotun palkallisen vapaan uuden työn etsimistä varten, työnantajan tehostunutta tiedotusta, henkilöstön kanssa tehtävän toimintasuunnitelman ja TE-toimiston kanssa laadittavan työllistymissuunnitelman.

Muutosturvapalveluiden tavoitteena on nopeuttaa taloudellisista ja tuotannollisista syistä irtisanotun/lomautetun sekä määräaikaisesti lomautetun työntekijän pääsyä uuteen työhön.

Lue lisää yleisohjeistusta sekä lataa työnantajan lomakkeet te-palvelut.fi sivulta.

Tässä te-palvelut youtube kanavalla olevalla videolla neuvotaan, kuinka lomauttavan työnantajan tulee toimia.

Lomauttaminen askel askeleelta youtube video

Muutosturva-asiat Etelä-Savon TE-toimistossa:

Eija Ellonen, puh. 0295 044034

Sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi(at)te-toimisto.fi