Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Hallituksen koronaministerityöryhmä puoltaa työttömyysturvalain väliaikaisten muutosten käyttöönottoa omavastuuajan poistosta ja yrittäjien työttömyysturvaoikeuden järjestämisestä

Hallituksen koronaministerityöryhmä on perjantaina 14. tammikuuta käsitellyt kokouksessaan epidemiatilannetta, ravitsemisliikkeiden sulkemista ja rajoitustoimista johtuvia tukia. Koronaministerityöryhmä puoltaa, että vuoden 2022 ensimmäiseen lisätalousarvioesitykseen valmistellaan koronavirustilanteen heikentymisen takia käyttöönotetuista rajoitustoimista muun muassa elinkeinoelämälle aiheutuvien kustannusten kompensaatio- ja tukitoimia. Ensimmäinen lisätalousarvio on tarkoitus antaa eduskunnalle 3.2.2022.

Työttömyysturvalain väliaikainen muutos omavastuuajan poistosta otetaan jälleen käyttöön osin takautuvasti ajanjaksolle 1.1.2022-28.2.2022. Laki ei vielä ole voimassa.

Samoin työttömyysturvalain väliaikainen muutos yrittäjien työttömyysturvaoikeuden järjestämisestä otetaan käyttöön ajanjaksolle 1.1.2022-28.2.2022 siten että yrittäjille voidaan maksaa työmarkkinatukea tietyin ehdoin, vaikka yrittäjän yritystoiminta ei olisi kokonaan päättynyt. Laki ei vielä ole voimassa.

Lue lisää: