null Kaakkois-Suomen helmikuun työllisyyskatsaus: Avoimia työpaikkoja ilmoitettiin selvästi edellisvuotta enemmän

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun lopussa yhteensä 17 922 työtöntä työnhakijaa, joka on 2 065 henkilöä (+13,0 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä nousi 10 % edellisvuoteen verrattuna. Työttömien määrät kasvoivat kaikissa seutukunnissa: Kouvolan seudulla 13 % (+589 henkilöä), Kotka-Haminan seudulla 13 % (+615 henkilöä), Lappeenrannan seudulla 16 % (+679) henkilöä) ja Imatran seudulla 8 % (+182 henkilöä) verrattuna vuoden takaiseen ajankohtaan. Työttömien työnhakijoiden määrä nousi edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta kaikilla elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alueilla. Valtakunnallisesti suhteellinen muutos oli suurinta Uudellamaalla (+58 %), Ahvenanmaalla (+147 %) ja Varsinais-Suomessa (+33 %).

Pitkäaikaistyöttömiä, eli yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 41 % enemmän kuin edellisvuonna. Pitkäaikaistyöttömistä oli miehiä 61 %. Koko maassa oli 52 % enemmän pitkäaikaistyöttömiä kuin viime vuoden helmikuussa. Seutukunnittaisessa vertailussa pitkäaikaistyöttömyys kasvoi kaikissa seutukunnissa: Kouvolan seudulla, 38 % (396 henkilöä), Kotka-Haminan seudulla 41 % (516 henkilöä), Lappeenrannan seudulla 37 % (278 henkilöä) ja Imatran seudulla 59 % (243 henkilöä) verrattuna edellisvuoden helmikuuhun. Koko maassa oli helmikuun lopussa työttömänä työnhakijana 327 130 henkilöä, joka on 32 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin osallistuneiden määrä laski -4 % edellisvuodesta, aktivointiaste oli Kaakkois-Suomen alueella 27 % (koko maa 26 %). Laajan työttömyyden piirissä olevien henkilöiden määrä on vajaat 2 000 enemmän kuin viime vuonna (yhteismäärä noin 25 000).

Uusien avointen työpaikkojen määrä kasvoi kaikissa muissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa paitsi Imatran seudulla. Kaakkois-Suomen TE-toimistossa oli helmikuun aikana avoinna 3 024 uutta työpaikkaa, joka on 19 % (493 kpl uutta työpaikkaa) enemmän kuin vuosi sitten. Yli vuoden kestävää työsuhdetta tarjottiin 32 %:ssa uusista työpaikoista ja samalla niistä 76 % oli tarjolla yrityksissä. Eniten uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin informaatiopisteen asiakasneuvojille, myyjille ja lähihoitajille. Eniten kasvua avoimien työpaikkojen määrässä oli toimisto- ja asiakaspalvelutyöntekijöiden ammattiryhmässä (+247 kpl).

Helmikuun työllisyyskatsauksen trendit

  • Työttömiä työnhakijoita 13 % enemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä nousi 10 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 41 % enemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 19 % enemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä laski 4 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä nousi 12 %

Lisätietoja

Kaakkois-Suomen TE-toimisto, palvelujohtaja Tiia Piikki, puh. +358 295 042 172, tiia.piikki@te-toimisto.fi

Kaakkois-Suomen helmikuun työllisyyskatsaus (pdf)

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.