null Finland Works verkkorekrytointitapahtumassa työnantajat ja työnhakijat kohtaavat ympäristöystävällisesti verkossa

Finland Works on valtakunnallinen online-rekrytointitapahtuma, jossa suomalaiset sote-, teollisuus-, ICT- ja energia-alan työnantajat sekä eri maista rekisteröityneet työnhakijat kohtaavat verkossa. Euroopan laajuisiin European Job Days –tapahtumiin kuuluva Finland Works järjestetään 9.10.2019 klo 11-17 verkossa. Tapahtumaan ehtii vielä hyvin rekisteröitymään, sillä rekisteröityminen on avoin työtä hakeville koko tapahtuman ajan. Työnantajilla puolestaan on hieman kiire, sillä tapahtumaan heillä on mahdollisuus lähteä mukaan vielä tänään eli 8.10. mennessä.

European Job Days -tapahtumia on järjestetty useiden vuosien ajan Euroopan laajuisesti. Suomessa edellinen vastaava Finland Works -verkkotapahtuma oli 4.4. johon osallistui lähes 2000 kokenutta, teollisuusalojen työmahdollisuuksista kiinnostunutta työnhakijaa Euroopan laajuisesti. Tapahtumassa rekrytoimassa oli 30 suomalaista teollisuusalojen työnantajaa, 250 eri työpaikkaan.

Aiemmin vastaaviin tapahtumiin osallistuneet työnantajat ovat olleet tyytyväisiä saamaansa näkyvyyteen ja hakemuksiin. Sekä työnantajat että työnhakijat ovat kiitelleet osallistumisen helppoutta ja käytännön järjestelyihin liittyvää asiantuntijatukea. Myös se, että työnantajilla on mahdollisuus hankkia TE-toimistojen kautta suomen ja/tai ruotsin kielen koulutusta ja työyhteisövalmennusta, on helpottanut uusien työntekijöiden sopeutumista työhön ja Suomeen.

EURES-asiantuntija Toni Vesanen Kaakkois-Suomen TE-toimistosta kertoo tapahtuman eduista: " Verkossa toteutettava tapahtuma on nykyaikainen, ajasta ja paikasta riippumaton, ekologinen rekrytointimahdollisuus. Alusta on maksuton käyttää ja tarjoaa suomalaiselle työnantajalle mainion tilaisuuden löytää uusia osaajia mistä päin Eurooppaa tahansa. Kenenkään kiireisen HR-henkilön ei tarvitse rekrytointivaiheessa matkustaa mihinkään."

Finland Works on osa EURES (European Employment Services) –verkoston järjestämää toimintaa. Tapahtuman koordinoinnista vastaavat TE-toimistot yhteistyössä Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hankkeen kanssa. 

 

Lisätietoja tapahtumasta saat:

TE-toimiston EURES-asiantuntijoilta: eojd@te-toimisto.fi

Tapahtuman verkkosivu:
http://www.te-palvelut.fi/te/fi/erikoissivut/european_job_day/index.html

Työnantajat ja työntekijät voivat rekisteröityä tapahtumaan englanninkielisellä sivustolla: https://www.europeanjobdays.eu/en/events/finland-works