null Kaakkois-Suomen elokuun työllisyyskatsaus: Laajan työttömyyden piirissä olevien henkilöiden määrä on 2000 vähemmän kuin viime vuonna

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa yhteensä 14 171 työtöntä työnhakijaa, joka on 1 100 henkilöä (-7,1 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä väheni 8 % edellisvuoteen verrattuna, koko maassa nuorten työttömien määrä väheni 6 %. Työttömien määrät vähenivät selkeästi kaikissa muissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa paitsi Imatralla: Lappeenrannassa 10 % (-406) henkilöä), Kouvolassa 9 % (-416 henkilöä), Kotka-Haminan seudulla 6 % vähemmän (-260 henkilöä) kuin vuosi sitten. Imatralla työttömien määrä oli samalla tasolla (-9 henkilöä) kuin vuosi sitten. 

Pitkäaikaistyöttömyyden pitkään jatkunut vahva lasku on hieman hidastunut. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 22 % vähemmän kuin edellisvuonna. Koko maassa oli elokuun lopussa työttömänä työnhakijana 232 621 henkilöä, joka on 4,4 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin osallistuneiden määrä laski -12 % edellisvuodesta, aktivointiaste oli Kaakkois-Suomen alueella 31,6 % (koko maa 32,5%). Laajan työttömyyden piirissä olevien henkilöiden määrä on 2000 vähemmän kuin viime vuoden elokuussa (yhteismäärä noin 20 700).

Uusia avoimia työpaikkoja on Kaakkois-Suomessa avoinna valtakunnallista tasoa vähemmän. Kaakkois-Suomen TE-toimistossa oli elokuun aikana avoinna 2 021 uutta työpaikkaa, joka on -4 % (-87 kpl uutta työpaikkaa) vähemmän kuin vuosi sitten. Yli vuoden kestävää työsuhdetta tarjottiin 56 %:ssa uusista työpaikoista ja samalla niistä 86 % oli tarjolla yrityksissä. Valtakunnallisesti uusia avoimia työpaikkoja oli 14 % enemmän.

Elokuun työllisyyskatsauksen trendit:

  • Työttömiä työnhakijoita 7 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä väheni 8 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 22 % vähemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 4 % vähemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä laski 12 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 8 %

Lisätietoja: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, johtaja Jari Saarinen, puh. +358 295 042 200, jari.saarinen@te-toimisto.fi

Lue koko katsaus täältä

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.