null Kaakkois-Suomen huhtikuun työllisyyskatsaus: Kaakkois-Suomen kokonaistyöttömyys laskee toiseksi nopeimmin, vain Etelä-Savo on edellä

Huhtikuun työllisyyskatsaus (Kaakkois-Suomi)

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa yhteensä 14 418 työtöntä työnhakijaa, joka on 2 450 henkilöä (-14,5 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä pieneni 6 % edellisvuoteen verrattuna. Eniten työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Karjalassa: Lappeenrannassa 19 % (-898) henkilöä) ja Imatralla 18 % (-417 henkilöä). Kotka-Haminan seudulla työttömiä oli 10 % vähemmän (-497 henkilöä) kuin vuosi sitten. Kouvolassa työttömien määrä pieneni 13 % (-631 henkilöä).

Pitkäaikaistyöttömyyden vahva laskusuuntaus jatkuu edelleen. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 31 % vähemmän kuin edellisvuonna. Koko maassa oli maaliskuun lopussa työttömänä työnhakijana 229 648 henkilöä, joka on 9,8 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin osallistuneiden määrä väheni 2 % edellisvuodesta, aktivointiaste oli Kaakkois-Suomen alueella 36,0 % (koko maa 36,1%).

Kaakkois-Suomen TE-toimistossa oli huhtikuun aikana avoinna 2 617 uutta työpaikkaa, joka on 13 % (+308 kpl uutta työpaikkaa) enemmän edellisvuoteen verrattuna. Yli vuoden kestävää työsuhdetta tarjottiin 49 %:ssa uusista työpaikoista ja samalla niistä 75 % oli tarjolla yrityksissä. Valtakunnallisesti uusia avoimia työpaikkoja oli 14 % enemmän.

Huhtikuun työllisyyskatsauksen trendit:

    Työttömiä työnhakijoita 14 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
    Nuorten työttömien määrä pieneni 6 % edellisvuoteen verrattuna
    Pitkäaikaistyöttömiä 31 % vähemmän kuin viime vuonna
    Uusia avoimia työpaikkoja 13 % enemmän kuin vuosi sitten
    Palveluihin osallistuneiden määrä laski 2 %
    Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 9 %


Lisätietoja: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, johtaja Jari Saarinen, puh. +358 295 042 200, jari.saarinen@te-toimisto.fi

Lue koko katsaus täältä

Työllisyyskatsaus julkaistaan jatkossa klo 8.00.

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.