null Kaakkois-Suomen joulukuun työllisyyskatsaus: Työttömien määrä laskee edelleen Kouvolassa, Kotka-Haminan seudulla ja Lappeenrannassa, Imatralla määrät nousee

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa yhteensä 16 918 työtöntä työnhakijaa, joka on 175 henkilöä (-1 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä väheni 5 % edellisvuoteen verrattuna. Työttömien määrät vähenivät: Kouvolassa 4 % (-193 henkilöä), Kotka-Haminan seudulla 4 % (-202 henkilöä), Lappeenrannassa 2 % (-110) henkilöä) vähemmän kuin vuosi sitten. Imatralla työttömien määrä nousi 14% (+330 henkilöä) verrattuna vuoden takaiseen ajankohtaan.

Pitkäaikaistyöttömyyden lasku jatkuu. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 12,5 % vähemmän kuin edellisvuonna. Koko maassa oli joulukuun lopussa työttömänä työnhakijana 257 694 henkilöä, joka on 0,5 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin osallistuneiden määrä laski -8,3 % edellisvuodesta, aktivointiaste on laskussa Kaakkois-Suomen alueella 26,7 % (koko maa 30,1%). Laajan työttömyyden piirissä olevien henkilöiden määrä on 700 vähemmän kuin viime vuonna (yhteismäärä 23 000).

Uusia avoimia työpaikkoja on Kaakkois-Suomessa avoinna valtakunnallista tasoa vähemmän. Kaakkois-Suomen TE-toimistossa oli joulukuun aikana avoinna 1 666 uutta työpaikkaa, joka on -6,4 % (-114 kpl uutta työpaikkaa) vähemmän kuin vuosi sitten. Yli vuoden kestävää työsuhdetta tarjottiin 64 %:ssa uusista työpaikoista ja samalla niistä 84 % oli tarjolla yrityksissä.

Joulukuun työllisyyskatsauksen trendit:

  • Työttömiä työnhakijoita 1 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä väheni 5 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 12,5 % vähemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 6 % vähemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä laski 8 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 2 %

 

Lisätietoja: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, johtaja Jari Saarinen, puh. +358 295 042 200, jari.saarinen@te-toimisto.fi

Lue koko katsaus täältä

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.