null Kaakkois-Suomen lokakuun työllisyyskatsaus: Aktivointiaste molemmissa maakunnissa 34,1, etenkin Kymenlaakson puolella aktiivisiin palveluihin osallistuminen on syksyn aikana tasaisesti lisääntynyt

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa yhteensä 14 323 työtöntä työnhakijaa, joka on 601 henkilöä (-4 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä väheni 9 % edellisvuoteen verrattuna. Työttömien määrät vähenivät selkeästi: Kouvolassa 7 % (-307 henkilöä), Lappeenrannassa 6 % (-250) henkilöä), Kotka-Haminan seudulla 4 % vähemmän (-183 henkilöä) kuin vuosi sitten. Imatralla työttömien määrä nousi 7% (+139 henkilöä) verrattuna vuoden takaiseen ajankohtaan.

Pitkäaikaistyöttömyyden lasku jatkuu. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 19 % vähemmän kuin edellisvuonna. Koko maassa oli lokakuun lopussa työttömänä työnhakijana 224 734 henkilöä, joka on 2,3 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin osallistuneiden määrä laski -10 % edellisvuodesta, aktivointiaste on kuitenkin noussut Kaakkois-Suomen alueella 34,1 % (koko maa 35,6%). Laajan työttömyyden piirissä olevien henkilöiden määrä on 1 400 vähemmän kuin viime vuonna (yhteismäärä 21 700).

Uusia avoimia työpaikkoja on Kaakkois-Suomessa avoinna valtakunnallista tasoa vähemmän. Kaakkois-Suomen TE-toimistossa oli lokakuun aikana avoinna 1 814 uutta työpaikkaa, joka on -7 % (-143 kpl uutta työpaikkaa) vähemmän kuin vuosi sitten. Yli vuoden kestävää työsuhdetta tarjottiin 60 %:ssa uusista työpaikoista ja samalla niistä 86 % oli tarjolla yrityksissä. Valtakunnallisesti uusia avoimia työpaikkoja oli 14 % enemmän.

Lokakuun työllisyyskatsauksen trendit:

  • Työttömiä työnhakijoita 4 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä väheni 9 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 19 % vähemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 7 % vähemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä laski 10 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 5 %

Lisätietoja: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, johtaja Jari Saarinen, puh. +358 295 042 200, jari.saarinen@te-toimisto.fi

Lue koko katsaus täältä

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.