null Kaakkois-Suomen marraskuun työllisyyskatsaus: Imatran seudulla työttömien määrä on noussut

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli marraskuun lopussa yhteensä 14 633 työtöntä työnhakijaa, joka on 230 henkilöä (-1,5 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä väheni 7 % edellisvuoteen verrattuna. Työttömien määrät vähenivät selkeästi: Kouvolassa 5 % (-238 henkilöä), Kotka-Haminan seudulla 4 % (-199 henkilöä) ja Lappeenrannassa 2 % (-71) henkilöä) vähemmän kuin vuosi sitten. Imatralla työttömien määrä nousi 14% (+280 henkilöä) verrattuna vuoden takaiseen ajankohtaan.

Pitkäaikaistyöttömyys laskee edelleen. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 13 % vähemmän kuin edellisvuonna. Koko maassa oli marraskuun lopussa työttömänä työnhakijana 228 581 henkilöä, joka on 0,34 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin osallistuneiden määrä laski -9 % edellisvuodesta, aktivointiaste oli Kaakkois-Suomen alueella 33,9 % (koko maa 35,4%). Laajan työttömyyden piirissä olevien henkilöiden määrä on 1 000 henkilöä vähemmän kuin viime vuonna (yhteismäärä 22 000).

Uusia avoimia työpaikkoja on Kaakkois-Suomessa avoinna valtakunnallista tasoa vähemmän. Kaakkois-Suomen TE-toimistossa oli marraskuun aikana avoinna 1 597 uutta työpaikkaa, joka on 5,8 % (+87 kpl uutta työpaikkaa) enemmän kuin vuosi sitten. Yli vuoden kestävää työsuhdetta tarjottiin 64 %:ssa uusista työpaikoista ja samalla niistä 84 % oli tarjolla yrityksissä. Valtakunnallisesti uusia avoimia työpaikkoja oli 12,7 % enemmän.

Marraskuun työllisyyskatsauksen trendit:

  • Työttömiä työnhakijoita 1,5 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä väheni 7 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 13 % vähemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 6 % enemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä laski 9 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 4 %

 

Lisätietoja: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, johtaja Jari Saarinen, puh. +358 295 042 200, jari.saarinen@te-toimisto.fi

Lue koko katsaus täältä

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.