null Kaakkois-Suomen marraskuun työllisyyskatsaus: Pitkäaikaistyöttömyyden vahva lasku jatkuu edelleen Kaakkois-Suomessa

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli marraskuun lopussa yhteensä 14 861 työtöntä työnhakijaa, joka on 3364 henkilöä (-18,5 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä pieneni 8 % edellisvuoteen verrattuna. Eniten työttömien työnhakijoiden määrä laski Lappeenrannassa (-878) henkilöä), Kouvolassa (-822 henkilöä) ja Kotkassa (-594 henkilöä). Myös Imatralla (-407 henkilöä) ja Haminassa (-241) lasku oli selkeää edellisvuoteen verrattuna.

Pitkäaikaistyöttömyyden vahva laskusuuntaus jatkuu edelleen. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 36 % vähemmän kuin edellisvuonna. Koko maassa oli marraskuun lopussa työttömänä työnhakijana 229 362 henkilöä, joka on 15,5 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin osallistuneiden määrä kasvoi edellisvuodesta, aktivointiaste oli Kaakkois-Suomen alueella 35,7 % (koko maa 36,6%).

Kaakkois-Suomen TE-toimistossa oli marraskuun aikana avoinna 1 510 uutta työpaikkaa, joka on +5 % (68 kpl uutta työpaikkaa) enemmän edellisvuoteen verrattuna. Yli vuoden kestävää työsuhdetta tarjottiin yli puolessa (66 %) uusista työpaikoista ja samalla niistä 82 % oli tarjolla yrityksissä. Valtakunnallisesti uusia avoimia työpaikkoja oli 9 % enemmän.

Marraskuun työllisyyskatsauksen trendit:

  • Työttömiä työnhakijoita 19 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä pieneni 8 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 36 % vähemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 5 % enemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä kasvoi 1 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 11 %

Lisätietoja: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, palvelujohtaja Jari Saarinen, puh. +358 295 042 200, jari.saarinen@te-toimisto.fi

Lue koko katsaus täältä

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.