null Kaakkois-Suomen toukokuun työllisyyskatsaus: Kaakkois-Suomen alueella vain Kouvolan seudun avoimien työpaikkojen määrä on kasvanut

Toukokuun työllisyyskatsaus (Kaakkois-Suomi)

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa yhteensä 14 329 työtöntä työnhakijaa, joka on 1 350 henkilöä (-8,6 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä kasvoi 6 % edellisvuoteen verrattuna. Työttömien määrä pieneni kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa: Lappeenrannassa 12 % (-504) henkilöä), Kouvolassa 10 % (-449 henkilöä) ja Imatralla 6 % (-130 henkilöä). Kotka-Haminan seudulla työttömiä oli 6 % vähemmän (-273 henkilöä) kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömyyden vahva lasku jatkuu edelleen. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 28 % vähemmän kuin edellisvuonna. Koko maassa oli toukokuun lopussa työttömänä työnhakijana 226 526 henkilöä, joka on 6,2 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin osallistuneiden määrä laski 9 % edellisvuodesta, aktivointiaste oli Kaakkois-Suomen alueella 34,0 % (koko maa 35,3%).

Kaakkois-Suomen TE-toimistossa oli toukokuun aikana avoinna 2 276 uutta työpaikkaa, joka on -1 % (-19 kpl uutta työpaikkaa) vähemmän edellisvuoteen verrattuna. Vain Kouvolan seudulla työpaikkojen määrä kasvoi. Yli vuoden kestävää työsuhdetta tarjottiin 49 %:ssa uusista työpaikoista ja samalla niistä 75 % oli tarjolla yrityksissä. Valtakunnallisesti uusia avoimia työpaikkoja oli 6 % enemmän.

Toukokuun työllisyyskatsauksen trendit:

  • Työttömiä työnhakijoita 9 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä kasvoi 6 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 28 % vähemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 1 % vähemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä laski 9 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 8 %

Lisätietoja: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, johtaja Jari Saarinen, puh. +358 295 042 200, jari.saarinen@te-toimisto.fi

Lue koko katsaus täältä

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.