null Kaakkois-Suomen toukokuun työllisyyskatsaus: uusia avoimia työpaikkoja 39 % enemmän kuin vuosi sitten

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa yhteensä 15 685 työtöntä työnhakijaa, joka on noin 3200 henkilöä (17 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä pieneni 13 % edellisvuoteen verrattuna. Eniten työttömien työnhakijoiden määrä laski Lappeenrannassa (-810 henkilöä), Kotkassa (-781 henkilöä) ja Kouvolassa (-689 henkilöä). Myös Imatralla (-244 henkilöä) ja Haminassa (-254 henkilöä) lasku oli selkeää edellisvuoteen verrattuna.

Pitkäaikaistyöttömiä, eli yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 26 % vähemmän kuin edellisvuonna. Koko maassa oli toukokuun lopussa työttömänä työnhakijana 241 626 henkilöä, joka on 17 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin osallistuneiden määrä kasvoi edellisvuodesta, aktivointiaste oli Kaakkois-Suomen alueella 34,1 %.

Kaakkois-Suomen TE-toimistossa oli toukokuun aikana avoinna 2295 uutta työpaikkaa, jossa on 39 % kasvu edellisvuoteen verrattuna. Valtakunnallisesti uusia avoimia työpaikkoja oli 20 % enemmän, voidaankin todeta, että Kaakkois-Suomessa uusien työpaikkojen kasvu on ollut erityisen voimakasta.

Trendit:

  • Työttömiä työnhakijoita 17 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä pieneni 13 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 26 % vähemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 39 % enemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä kasvoi 4 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 10 %

Lue koko toukokuun työllisyyskatsaus täältä

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain. Tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.