null Kesätyöpaikkoja vielä tarjolla

Mitä lähemmäksi kesää mennään, sitä vähemmän kesätyöpaikkoja on tarjolla. Avoimet työmahdollisuudet kannattaa kuitenkin vielä tarkastaa.

Kesätyö on nuorelle mahdollisuus hankkia tietoa ja käytännön kokemusta työelämästä sekä eri ammateista. Kesätyö voi myös poikia myöhemmin osa-aikaisen tai kokoaikaisen työn, joten aikuistenkin kannattaa hakea aktiivisesti kesätöihin.

TE-palvelujen avoimet työpaikat palvelussa oli huhtikuun lopussa Kaakkois-Suomen alueella avoimena yhteensä 82 kesätyöilmoitusta. Näistä 45 sijaitsi Etelä-Karjalassa ja 37 Kymenlaaksossa. Kesätyötä oli vielä tarjolla mm. asentajille, asiakas- ja myyntineuvottelijoille, hitsaajille, kiinteistönhoidon tehtävissä, lähihoitajille, myyjille, parturi-kampaajille, postinjakajille, puutarhatyöntekijöille, ratatyöntekijöille, ravintola-alan työntekijöille, siivoojille, varasto- ja tuotantotyöntekijöille ja vartijoille.

Kun hakualuetta laajentaa maakuntarajojen ulkopuolelle, kesätyöpaikkoja löytyy lähikunnista yli 100 lisää. Kesätyöpaikkojen lisäksi Kaakkois-Suomen alueella oli huhtikuun lopussa avoimena 59 työpaikkaa, joissa työsuhteen kesto on muutamasta päivästä kolmeen kuukauteen. Osa näistä töistä ajoittuu kesäaikaan.

Kaikkia avoimia kesätyöpaikkoja ei ilmoiteta TE-palvelujen kautta, joten niitä kannattaa hakea aktiivisesti esimerkiksi työnantajien verkkosivujen tai sosiaalisen median kanavien kautta.

Vinkkejä työnhakuun löytyy mm. te-palvelut.fi -verkkopalvelusta (Työnhakijalle > Löydä töitä > Vinkkejä työnhakuun).