null Työn ja koulutuksen hakua helpottavat verkko- ja mobiilipalvelut
  • TE-palvelujen Avoimet työpaikat -palvelu mobiilisovelluksena
  • Avoimet työpaikat ja alkavat koulutukset saatavilla myös omaan sähköpostiin

Oma aktiivisuus on työn ja koulutuksen hakemisessa tärkein apuväline. TE-palvelujen verkkopalvelut auttavat työpaikan ja sopivan koulutuksen hakemisessa, mutta kaikkea tietoa ei kuitenkaan tarvitse hakea verkkoa selailemalla. Kaikki TE-palvelujen verkkopalvelut löytyvät te-palvelut.fi (www.mol.fi) -verkkopalvelun etusivulta.

Avoimet työpaikat ja Paikkavahti

Avoimet työpaikat -palvelu on käytettävissä nyt myös mobiilisovelluksena, jonka Lähellä-haun avulla voi katsoa myös oman sijainnin lähialueella olevat avoimet työpaikat. Sovellus on tällä hetkellä saatavissa Windows- ja Android-puhelimille sekä tulevana kesänä iPhone-puhelimille. Windows Phone -käyttäjille tarkoitettu ilmainen sovellus on ladattavissa Marketplacesta ja Android-puhelimille Play-kaupasta hakusanalla työpaikkahaku.

Avoimet työpaikat -palvelussa kannattaa omatoimisesti joko netin kautta tai mobiilisovelluksella katsoa tuhansien työ- ja elinkeinotoimistoon ilmoitettujen työpaikkojen tietoja. Avoimet työpaikat -palveluun liittyy Paikkavahti, jonka avulla tiedot itseä kiinnostavista työpaikoista saa tilattua sähköpostiin.

Haussa oleva työvoimakoulutus ja Koulutusvahti

Haussa oleva työvoimakoulutus -palvelun avulla alkavia työvoimakoulutuksia voi hakea käyttämällä yhtä tai useampaa hakutekijää. Koulutustarjontaa voit etsiä myös listoilta, joissa koulutukset on ryhmitelty ammattialoittain. Koulutusvahdin avulla tiedon itseä kiinnostavista alkavista koulutuksista tilattua sähköpostiin.

CV-netti ja CV-vahti

CV-netissä työnhakijat voivat kertoa itsestään suoraan työnantajille kertomalla omasta osaamisestaan ja itsestään työntekijänä. Ilmoituksen jättäjän ei tarvitse olla työtön tai edes TE-toimiston asiakas. Palvelu on maksuton ja se on avoin kaikille työtä etsiville: työpaikan vaihtajille, opiskelijoille, työttömille tai vasta työelämään tuleville.

Työnantajat hakevat CV-netistä sopivia työntekijöitä ammattinimikkeen tai hakusanojen avulla. Työnantajille on lisäksi käytössä CV-vahti -palvelu, jonka avulla työnantaja saa tiedon kriteerit täyttävistä työnhakijoista heti, kun he jättävät ilmoituksensa CV-nettiin.

Vain palveluun vahvasti tunnistautuneet työnantajat voivat hakea ja katsella työnhakijoiden työnhakuilmoituksia. Työnhakuilmoituksen voi laatia joko avoimesti omalla nimellään tai täysin anonyymisti. Mahdollinen yhteydenotto tapahtuu aina suoraan työnantajalta työnhakijalle.