Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Koronan vaikutukset näkyvät lomautusten ja avoimien työpaikkojen määrässä

Lomautusuhan alla olevista työntekijöistä kolmannes kuntasektorilla

Jo yli 200 työnantajaa on tehnyt ilmoituksen lomautuksista Keski-Suomen TE-toimistoon. Lomautusuhka koskee Keski-Suomessa lähes 14 000 työntekijää ja koko maassa jo yli 420 000 työntekijää.

Keski-Suomessa lomautusuhan piirissä olevista noin 30 prosenttia työskentelee kuntasektorilla, 26 prosenttia teollisuudessa, 17 prosenttia hallinnossa ja tukipalveluissa, 13 prosenttia kaupan alalla ja kolme prosenttia majoitus- ja ravitsemusalalla. Luvut sisältävät ainoastaan yli 20 henkilöä työllistävät yritykset, joita YT-laki velvoittaa ilmoittamaan lomautuksista TE-toimistoon.

Lomautusuhka on myös useissa tapauksissa realisoitunut, mikä näkyy uusien työnhakijoiden määrässä. Arkipäivisin työnhakijoita ilmoittautuu TE-toimistoon 300-500 ja heistä noin puolet on lomautettuja. 16.3. jälkeen uusia työnhakijoita on ilmoittautunut Keski-Suomen TE-toimistoon noin 9400.

Yrittäjien työttömyysturvaoikeus näkyy uusien työnhakijoiden määrässä. Yrittäjien työttömyysturvaa on koronaperusteilla hakenut jo 1400 yrittäjää Keski-Suomessa.

 

Avoimia työpaikkoja eniten henkilöstöpalveluissa ja sotessa

Uusien avoimien työpaikkojen määrä on laskenut noin kolmanneksen. Toimialoista avoimia työpaikkoja on eniten henkilöstöpalvelu-alalla, sosiaali- ja terveysalalla, opetusalalla, rakentamisessa, myynnissä ja teollisuudessa.


Oma
asiointi