​​​​​

Palvelut asiakkaille

Näiltä sivuilta löydät Lapin TE-toimiston asiakkailleen tarjoamat maksuttomat palvelut. Valmennukset, rekrytointitapahtumat ja muut ajankohtaiset infot löytyvät myös tapahtumakalenterista. Valtakunnalliset ja kaikille TE-toimistoille yhteiset palvelut löytyvät Työmarkkinatori-sivustolta.

Ohjausta ja neuvontaa Oma asiointi -palveluun ja TE-toimiston/kuntakokeilun palveluihin liittyen. Palveluohjaajat auttavat asiointiin ja sähköisiin palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Osaamis- ja ammattitaitokartoitus on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat erillistä, tavallista perusteellisempaa osaamisen tai ammattitaidon kartoittamista.

Maahanmuuttajien alkukartoitukseen ja kieli- ja kulttuurivalmennukseen (KIEKU) asiakkaat ohjautuvat TE-toimiston kautta.

Tarjoamme myös valmennuksia eri tilanteisiin. Valmennuksiamme ovat Kompassi-valmennukset, Stop and Go -valmennus sekä BPT-palvelu. Tarjolla oleviin valmennuksiin voit pääsääntöisesti ilmoittautua itse verkon kautta. Lisätietoja valmennuksistamme ja ilmoittautumisohjeet saat nettisivultamme Valmennukset-sivulta. Etsi joukosta omaa tarvettasi parhaiten vastaava palvelu ja ilmoittaudu mukaan!

Jos työllistymisesi pitkittyy tai koet sen muuten vaikeaksi, saat meiltä tukea työllistymiseen. Työhönvalmennus tai kuntouttava työtoiminta voivat toimia väylänä työelämään.

Muita TE-toimiston tarjoamia palveluita työnhakijoille ovat työkokeilu, koulutuskokeilu, työvoimakoulutus ja omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella.

Olemme mukana useissa hankkeissa, joiden kautta voit myös saada palvelua. Tutustu hankkeisiin:

Aloittavalle yrittäjälle tarjolla on StarttiPlus -palvelu, jossa starttirahalla aloittava yrittäjä saa tukea ja sparrausta yritystoiminnan kehittämiseen.

Oletko työnantaja? Palvelusi löydät Työnantaja-sivultamme. Myös Lapin ELY-keskus tarjoaa yrittäjille erilaisia valmennuksia ja kursseja.

Uppdaterad: 21.11.2022