​​​​​

Palvelut asiakkaille

Näiltä sivuilta löydät Lapin TE-toimiston asiakkailleen tarjoamat maksuttomat palvelut. Valmennukset, rekrytointitapahtumat ja muut ajankohtaiset infot löytyvät myös tapahtumakalenterista. Valtakunnalliset ja kaikille TE-toimistoille yhteiset palvelut löytyvät valtakunnallisilta TE-palveluiden verkkosivuilta.

Ohjausta ja neuvontaa työnhakuun liittyvissä asioissa löydät Lapin TE-palveluiden Apua työnhakuun -sivulta. Palveluohjaajat auttavat sinua työnhakuun liittyvissä kysymyksissä. Tutustu myös Työnhaunohjaus-webinaareihimme kuten Työnhaun startti-info -webinaariin.

Osaamis- ja ammattitaitokartoitus on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat erillistä, tavallista perusteellisempaa osaamisen tai ammattitaidon kartoittamista.

Maahanmuuttajien alkukartoitukseen ja kieli- ja kulttuurivalmennukseen (KIEKU) asiakkaat ohjautuvat TE-toimiston kautta.

Tarjoamme myös valmennuksia eri tilanteisiin. Valmennuksiamme ovat Non Stop -työnhakuvalmennus verkossa, Kompassi-valmennukset sekä yrittäjyysvalmennukset. Tarjolla oleviin valmennuksiin voit pääsääntöisesti ilmoittautua itse verkon kautta.

Jos työllistymisesi pitkittyy tai koet sen muuten vaikeaksi, saat meiltä tukea työllistymiseen. Työhönvalmennus tai kuntouttava työtoiminta voivat toimia väylänä työelämään.

Muita TE-toimiston tarjoamia palveluita työnhakijoille ovat työkokeilu, koulutuskokeilu, työvoimakoulutus ja omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella.

Olemme mukana useissa hankkeissa, joiden kautta voit myös saada palvelua. Tutustu hankkeisiin:

Aloittavalle yrittäjälle tarjolla on StarttiPlus -palvelu, jossa starttirahalla aloittava yrittäjä saa tukea ja sparrausta yritystoiminnan kehittämiseen.

Oletko työnantaja? Palvelusi löydät Työnantaja-sivultamme. Myös Lapin ELY-keskus tarjoaa yrittäjille erilaisia valmennuksia ja kursseja.

Lisätietoja valmennuksistamme ja ilmoittautumisohjeet saat nettisivultamme Valmennukset-sivulta. Etsi joukosta omaa tarvettasi parhaiten vastaava palvelu ja ilmoittaudu mukaan!