Työnantaja

TE-palvelut tarjoaa työnantajille ja yrittäjille monipuolisia palveluita erilaisiin tilanteisiin. Klikkaa alla olevia linkkejä tai selaa eteenpäin nähdäksesi sivun eri sisällöt.

Ota yhteyttä

Voit jättää yhteydenottopyynnön työnantajan Oma asiointi -verkkopalvelussa. Oma asiointi -verkkopalvelu kokoaa yhteen kaikki yrityksille ja työnantajille suunnatut TE-palvelut, jotka voi hoitaa verkossa. Palveluun kirjaudutaan TE-palveluiden sivuilla näkyvästä Oma asiointi -painikkeesta.

Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen: tyonantajapalvelut.lappi@te-toimisto.fi

Puhelinnumero työnantajien puhelinpalveluun 0295 039 502 (ma-pe klo 9.00-16.15)

Palkkatuki ja vuorotteluvapaa

Lue lisää vuorotteluvapaasta ja palkkatuesta alla olevista linkeistä.

Tarvittaessa ota yhteyttä: vuorotteluvapaa.lappi@te-toimisto.fi, 0295 039 506

Tarvittaessa ota yhteyttä: palkkatuki.lappi@te-toimisto.fi, 0295 039 506

Muutosturva ja lomauttaminen

Irtisanomistilanteissa muutosturvan tavoitteena on nopeuttaa ja helpottaa irtisanotun pääsyä uuteen työhön.

Lomauttaminen tarkoittaa, että työnantaja keskeyttää sopimukseen perustuvan työnteon ja palkanmaksun väliaikaisesti. Lomautuksen aikana työsuhde säilyy muuten voimassa.

Saat apua muutosturvaan ja lomautuksiin liittyvissä asioissa asiantuntijoiltamme:

Katja Suopajärvi
katja.suopajarvi@te-toimisto.fi
0295 039 669

Työkykypalvelut

Työnantajana voit saada TE-palveluista työkykykoordinaattorin tueksesi työntekijöiden työkykyasioihin liittyen. Tällaisia voivat olla esimerkiksi osatyökykyisen työntekijän rekrytointi, hänen työssä jatkaminen tai työssä tapahtuvat muutostilanteet.

Kun työkykyasiat tai työn räätälöinnin seikat osatyökykyisen työntekijän kohdalla askarruttavat, työkykykoordinaattori on tukenasi ratkaisemassa työkykyyn liittyviä asioita. Työkykykoordinaattorin kautta voit saada tietoa palkkaukseen tai työolosuhteiden järjestelyyn liittyvistä taloudellisista tuista. Voit saada myös ohjausta ja tarvittavaa seurantaa työn arjen sujumiseksi.

Lue lisää työnantajan työkykypalvelusta:

​​​​Olemme mukana valtakunnallisessa työkykyohjelmassa ja TE-palvelupilotissa, jonka tarkoituksena on parantaa työnantajien työvoiman saatavuutta ja osatyökykyisten työllisyyttä. Lue lisää työkykyohjelmasta:

Työkykyohjelman logo.

 

 

Henkilöstön kehittäminen ja muutostilanteet

Yritys tai muu työnantaja voi kouluttaa nykyisiä tai uusia työntekijöitään yhteistyössä TE-palvelujen kanssa. TE-palvelut suunnittelevat ja toteuttavat ammatillista koulutusta usein yhteistyössä työnantajien kanssa. Yhteishankintakoulutuksella yritys voi

  • etsiä ammattitaitoisia työntekijöitä, silloin kun yrityksen tarvitsemia osaajia ei valmistu muusta koulutuksesta
  • saada henkilöstölleen räätälöityä ammatillista perus- tai lisäkoulutusta, jota toteutetaan esimerkiksi määräaikaisissa lomautustilanteissa
  • auttaa taloudellisesta tai tuotannollisesta syystä irtisanottuja työntekijöitään löytämään uuden ammatin tai työpaikan tai tukea toistaiseksi lomautettuja työntekijöitään.

Lue lisää erilaisista koulutusmahdollisuuksista:

Teollisuusmätsi-palvelu esimerkkinä yhteishankintakoulutuksesta

Kehitätkö yrityksesi toimintaa? Tarvitsetko uutta ja osaavaa työvoimaa? Teollisuusmätsi -palvelu yhdistää alan yritykset ja rekrytoitavat työntekijät räätälöitävien koulutuspalveluiden muodossa. Palvelu tuottaa osaamista ja työvoimaa yrityksen tarpeeseen ja tehtäviin soveltuvina kokonaisuuksina. Koulutus soveltuu kaikenkokoisille yrityksille ja siinä henkilövalinnat tehdään aina yhdessä yrityksen kanssa. Koulutus toteutetaan yhteishankintakoulutuksena ja yritys maksaa vain osan sen hankintakustannuksista.

Lue lisää palvelusta:

Lapin TE-live

TE-live -lähetykset esittelevät työ- ja koulutusmahdollisuuksia monipuolisesti, kiinnostavasti ja osallistavasti. TE-live tarjoaa rekrytoinnillesi näkyvyyttä, säästää aikaasi ja tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa positiivisesti työnantajamielikuvaan.

Kansainvälinen rekrytointi

Lapin ELY-keskuksen tarjoamat palvelut

Kiinnostaako yritystäsi kasvu ja kansainvälistyminen? Lapin ELY-keskuksen kansainvälistymispalvelut ja Team Finland -verkosto tarjoavat apua.

Oma Yritys-Suomi on käyttäjän profiilitietojen mukaan rakentuva verkkopalvelu yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan liittyvien tehtävien hoitamiseen.

Yritysten kehittämispalveluissa tarjotaan Suomen johtavien asiantuntijoiden apua sekä räätälöityjä ja kustannustehokkaita palveluita pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa, kasvaa, uudistua ja kansainvälistyä.

Pohjois-Suomen yrityspalvelukartta kokoaa yhden sivuston alle eri julkisten toimijoiden tarjoamat yrityspalvelut.

Uppdaterad: 21.11.2022