Työnantaja

TE-palvelut tarjoaa työnantajille ja yrittäjille monipuolisia palveluita erilaisiin tilanteisiin. Klikkaa alla olevia linkkejä tai selaa eteenpäin nähdäksesi sivun eri sisällöt.

Ota yhteyttä

Voit jättää yhteydenottopyynnön työnantajan Oma asiointi -verkkopalvelussa. Oma asiointi -verkkopalvelu kokoaa yhteen kaikki yrityksille ja työnantajille suunnatut TE-palvelut, jotka voi hoitaa verkossa. Palveluun kirjaudutaan TE-palveluiden sivuilla näkyvästä Oma asiointi -painikkeesta.

Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen: tyonantajapalvelut.lappi@te-toimisto.fi

Puhelinnumero työnantajien puhelinpalveluun 0295 039 502 (ma-pe klo 9.00-16.15)

Muutosturva

Irtisanomistilanteissa muutosturvan tavoitteena on nopeuttaa ja helpottaa irtisanotun pääsyä uuteen työhön.

Lomauttaminen

Lomauttaminen tarkoittaa, että työnantaja keskeyttää sopimukseen perustuvan työnteon ja palkanmaksun väliaikaisesti. Lomautuksen aikana työsuhde säilyy muuten voimassa.

Työkykypalvelut

Työnantajana voit saada TE-palveluista työkykykoordinaattorin tueksesi työntekijöiden työkykyasioihin liittyen. Tällaisia voivat olla esimerkiksi osatyökykyisen työntekijän rekrytointi, hänen työssä jatkaminen tai työssä tapahtuvat muutostilanteet. Kun työkykyasiat tai työn räätälöinnin seikat osatyökykyisen työntekijän kohdalla askarruttavat, työkykykoordinaattori on tukenasi ratkaisemassa työkykyyn liittyviä asioita. Työkykykoordinaattorin kautta voit saada tietoa palkkaukseen liittyvistä tai työolosuhteiden järjestelyyn liittyvistä taloudellisista tuista. Voit saada myös ohjausta ja tarvittavaa seurantaa työn arjen sujumiseksi.

Lue lisää työnantajan työkykypalvelusta:

Kyllä löytyy! -kampanja

"Kyllä löytyy"-kampanjan tavoitteena on etsiä ratkaisuja ja auttaa löytämään osaavia työntekijöitä yritysten erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Kampanjan avulla niin ikään vahvistetaan TE-palvelujen tunnettavuutta erityisesti pk-yrityksille ja tiivistetään yritysyhteistyötä. Palvelut ovat pääsion maksuttomia ja räätälöitävissä yritysten tarpeiden mukaisesti.

Voimaa eteenpäin -palvelu

Palvelussa koronan johdosta merkittäviä haasteita kohdanneet pienyritykset saavat asiantuntija-apua toimintakyvyn edistämiseen henkilökohtaisesti. Tarjoamme palvelussa henkilökohtaisen tapaamisen tai yhteydenoton valmentajaan muulla tavoin sekä ryhmätapaamisia paikan päällä tai verkossa. Saat palvelua myös tarvittaessa englannin kielellä. Myös anonyymi osallistuminen palveluun on mahdollista.

Voimaa eteenpäin tarjoaa kaksi erillistä palvelua:

1)
- tuki taloustilanteen kartoittamiseen ja mahdollinen sparraus liiketoiminnassa tai yrityksen alasajossa
- tuki uusien liiketoimintamahdollisuuksien pohdintaan

2)
- tuki tilanteesta selviämiseen (työ- ja toimintakykyyn liittyvä neuvonta ja keskusteluapu)
- yrittäjän työ- ja toimintakyvyn nostaminen

 

Teollisuusmätsi -palvelu

Kehitätkö yrityksesi toimintaa? Tarvitsetko uutta ja osaavaa työvoimaa? Teollisuusmätsi -palvelu yhdistää alan yritykset ja rekrytoitavat työntekijät räätälöitävien koulutuspalveluiden muodossa. Palvelu tuottaa osaamista ja työvoimaa yrityksen tarpeeseen ja tehtäviin soveltuvina kokonaisuuksina. Koulutus soveltuu kaikenkokoisille yrityksille ja siinä henkilövalinnat tehdään aina yhdessä yrityksen kanssa. Koulutus toteutetaan yhteishankintakoulutuksena ja yritys maksaa vain osan sen hankintakustannuksista.

Lue lisää palvelusta:

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille

Tutustu TE-palveluihin faktalehtien ja linkkien avulla, joihin on koottu tärkeimmät TE-palvelut yrityksille ja työnantajille.

Lue lisää vuorotteluvapaasta ja palkkatuesta alla olevista linkeistä.

Tarvittaessa ota yhteyttä: vuorotteluvapaa.lappi@te-toimisto.fi, 0295 039 506

Tarvittaessa ota yhteyttä: palkkatuki.lappi@te-toimisto.fi, 0295 039 506

Hyödyllisiä linkkejä

Kansainvälinen rekrytointi

Seudulliset yrityspalvelut

Oma Yritys-Suomi on käyttäjän profiilitietojen mukaan rakentuva verkkopalvelu yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan liittyvien tehtävien hoitamiseen.

Yritysten kehittämispalvelut

Nämä ELY-keskusten uudet palvelut tarjoavat Suomen johtavien asiantuntijoiden apua sekä räätälöityjä ja kustannustehokkaita palveluita pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa, kasvaa, uudistua ja kansainvälistyä.

Apua kasvuun ja kansainvälistymiseen

Kiinnostaako yritystäsi kasvu ja kansainvälistyminen? Lapin ELY-keskuksen kansainvälistymispalvelut ja Team Finland verkosto tarjoavat apua.

Ammattibarometri

Ammattibarometri kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen asiantuntijanäkemyksen keskeisten ammattien työmarkkinanäkymistä lähitulevaisuudessa ja se laaditaan kaksi kertaa vuodessa.