Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Rekrytointiongelmia? Yhteishankintakoulutus on hyvä työkalu.

Toiminta-alueellamme on hyvä työllisyystilanne; meillä on kymmenessä kunnassa alle 5 % työttömyysaste eli käytännössä täystyöllisyys. Tämän vuoksi rekrytointi ei suju yhtä helposti kuin aiemmin. Monet yritykset ovat varmasti huomanneet tämän tavalla tai toisella.

Onneksi on olemassa työkaluja, joita voidaan käyttää tilanteissa, jolloin ei yksinkertaisesti vain ole vapaata työvoimaa työtehtäviin. Pohjanmaan TE-toimistossa pidetään huolta siitä, että alueen yritykset kasvavat ja voivat hyvin. Työvoiman puute on kasvun este ja sen vuoksi teemme tämän asian kanssa kovasti töitä yhdessä alueemme yritysten kanssa

On tärkeää huolehtia siitä, että meillä on hyvä koulutustarjonta, joka vastaa yritysten tarpeisiin, ja että koulutukset todella vastaavat myös työmarkkinoiden tarpeita. Seuraamme yrittäjiltä tulevia viestejä ja sovitamme koulutustarjontaa tarpeiden mukaan.

Kiireellisiin työvoimatarpeisiin meillä on toinen työkalu, ns. yhteishankintakoulutukset, joissa yritys ja ELY-keskus jakavat koulutuksen kustannukset ja yritys saa koulutuksen, joka sopii juuri heidän tarpeisiinsa.

Lue lisää asiantuntijamme Rose-Marie Lillmangsin blogikirjoituksesta