null Kesätyötapahtumat uudistuivat - työnantajat tyytyväisiä

TE-palvelujen perinteiset kesätyötapahtumat järjestettiin tänä vuonna yhdessä Ohjaamojen ja muiden nuorten kanssa toimivien tahojen kanssa. Myös tapahtumapaikkoja vaihdettiin. Työnantajien mielestä nämä muutokset toivat uutta puhtia tapahtumiin, joten hyvät kokemukset hyödynnetään jatkossa.

Aikaisempia vuosia suuremmat tapahtumat niin tiloiltaan kuin työnantajien määrän osalta, onnistuivat tavoitteessaan yhdistää työnantajat ja työtä hakevat. Kaakkois-Suomen neljään tapahtumaan osallistui yhteensä yli 70 työnantajaa, joista monilla oli useita työpaikkoja tarjolla.

Kesäksi Duuniin -tapahtumissa Imatralla Ohjaamo Koskiksessa kävi noin 300 ja Lappeenrannassa Ohjaamo-Monarilla lähes 500 työnhakijaa. Kouvolassa kauppakeskus Valtarissa Duunitreffeillä oli yli 1000 kävijää ja Kotkassa kauppakeskus Pasaatissa Kesäduunissa reilu 400 työtä hakevaa.

Työnantajien palautteiden mukaan tapahtumat olivat erittäin ajankohtaisia ja tärkeitä potentiaalisten työntekijöiden kohtaamispaikkoja. Työnantajat saivat hyvää näkyvyyttä omalle toiminnalleen ja huomasivat, että kun tulee itse tapahtumiin kertomaan, millaisia työntekijöitä on hakusessa, avoimiin paikkoihin saa hakemuksia sopivilta henkilöiltä.

Työnantajat voivat myös bongata kävijöiden joukosta juuri sen heille oikean tyypin. Työnhakijoiden toive on, että tapahtumissa mukana olevat työnantajat ottaisivat vastaan hakemuksia ja olisivat hyvin valmistautuneet keskustelemaan heillä avoimena olevista työpaikoista.

Suurin osa työnantajista kertoi tavanneensa useita heille sopivia työntekijöitä, kutsuneensa heitä haastatteluun tai jopa haastatelleensa heitä tapahtumassa. Moni työpaikka täytettiinkin saman tien tapahtuman yhteydessä. Työtä hakevien kannattaa siis muistaa, että tapahtumat ovat tuhannen taalan paikka esittäytyä työnantajalle ja parantaa näin mahdollisuuksiaan päästä haluamaansa paikkaan.

Kehittämistäkin jäi vielä eli jatkossa tulee kiinnittää enemmän huomiota erityisesti ammattiin opiskelevien ja amk-opiskelijoiden sekä aikuisten ammattilaisten tavoittamiseen.

» Tällaiset olivat vuoden 2016 kesätyötapahtumat

Kesätyöpaikat vielä täyttämättä?

Ei hätää! TE-palvelut on apunasi rekrytoinnissa ympäri vuoden.

  • Ilmoita työpaikat avoimeksi te-palvelut.fi:n Avoimet työpaikat -palveluun Yrityksen ja työnantajan Oma asiointi -palvelun kautta.
  • Jos haluat keskustella työpaikkailmoituksen sisällöstä tai sopia muista oikean henkilön löytymistä edistämistä toimista, jätä yhteydenottopyyntö Oma asiointi -palvelun kautta tai soita puhelinpalveluumme 0295 042 001.
  • Suurempiin rekrytointeihin liittyen voimme järjestää erillisen rekry- tai infotilaisuuden joko omalla seutukunnalla tai videoneuvotteluna laajemmallekin alueelle.

» Tutustu myös työnantaja- ja yritysasiakkaiden asiointiohjeisiin