Aktuellt

null Työttömyys vähenee yhä Varsinais-Suomessa

Työttömyyden aleneminen jatkuu jopa niin että lokakuun lopussa työttömien määrä alitti vastaavan kahden vuoden takaisen lukeman. Työvoiman kysynnän koheneminenkin jatkuu ja uusia työtilaisuuksia on tarjolla paremmin kuin aikoihin.

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa 27 600 työtöntä työnhakijaa. Lokakuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee - nyt 600 henkilöllä.  Viime vuoden lokakuusta määrä väheni 3,2 prosentilla (900 henkilöllä), kun koko maassa työttömien määrä väheni hieman hitaammin eli 2,6 prosentilla.

Työttömien osuus työvoimasta oli lokakuun lopussa Varsinais-Suomessa 12,1% eli 0,4 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (12,5%)  ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista viidenneksi pienin.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta useimpien ELY-keskusten alueilla. Poikkeuksen muodostavat Pohjois-Karjala, Pohjanmaa ja Pirkanmaa sekä erityisesti Satakunta, jossa työttömyyden kasvu oli maan voimakkainta. Vuotta aiemmasta työttömyys kasvoi Varsinais-Suomessa vielä Turunmaalla ja Vakka-Suomessa. Nuorten työttömyys kasvaa enää vain Vakka-Suomessa. Alle 30-vuotiaiden osalla työttömyys vähenee niin peruskoulun kuin korkeampia tutkintoja suorittaneilla. Pitkäaikaistyöttömyys vähenee yhä Loimaan seudulla vaikka se on yleisesti kasvussa.

Marraskuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa ja niin tapahtunee Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Lokakuun työllisyyskatsaus