Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Työvoimakoulutuksella monipuolista osaamista työelämään

TE-palvelujen Pohjois-Pohjanmaan työvoimakoulutuksissa on nyt tarjolla ennätysmäärä koulutuksia eri aloille. Kesän ja syksyn aikana alkaa 140 koulutusta, joissa on yhteensä noin 1 300 aloituspaikkaa.

Tarjolla on monipuolisesti erilaisia kortti- ja lyhytkoulutuksia sekä tutkintoon johtavia osa- tai kokotutkintoja. Lisäksi on tarjolla RekryKoulutuksia, joissa tavoitteena on yritykseen työllistyminen koulutuksen päätyttyä. Toteutusmuotoina on kaikkea lähiopetuksesta verkko-opetukseen, eivätkä kaikki työvoimakoulutukset ole paikkakuntaan sidottuja.

Koulutusten avulla on mahdollista laajentaa omaa ammattitaitoaan opiskelemalla myös muiden alojen sisältöjä, ja siten saada tarvittavat taidot toimia laajemmin erilaisissa työtehtävissä. Esimerkkinä tästä keittiö- ja ruokatyöntekijöille suunnattu koulutus, jossa opiskelija pääsee kehittämään myös myynti- ja asiakaspalvelutaitojaan.

Korkeakoulutetuille on tarjolla uudenlaista koulutusta, kuten AR-sisällön, eli lisätyn todellisuuden tuottamisen, koulutus. Syksyn koulutusvalikoima tarjoaa väliaikaisen lakimuutoksen ansiosta myös mahdollisuuden tradenomin ja insinöörin ammattikorkeakoulututkinnon loppuunsaattamiseen työvoimakoulutuksena, joka edesauttaa opiskelijan työllistymistä.

Koulutuksissa on huomioitu työvoiman tarve

Yritykset tarvitsevat työntekijöitä, joilla on monipuolista osaamista. TE-palvelujen koulutustarjonnassa on huomioitu tämänhetkinen työvoiman tarve, joten tarjolla on koulutuksia aloille, joilla on pulaa työvoimasta. Työvoimakoulutuksen jälkeen työnhakijan työllistymismahdollisuudet ovat hyvät.

Kaikki TE-palvelujen tarjoamat koulutukset ovat osallistujille maksuttomia ja niihin voivat hakeutua TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaat. Haut ovat jo käynnissä, ja joidenkin koulutusten hakuaika päättyy pian, joten nyt on aika aktivoitua hakemaan koulutuksiin!

Koulutusten hankkijana toimii Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Lisätiedot:
asiantuntija Anna-Liisa Holopainen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 038 057, anna-liisa.holopainen@ely-keskus.fi
palvelujohtaja Pirjo Juntunen, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, p. 0295 056 596, pirjo.a.juntunen@te-toimisto.fi
​​​​​​​asiantuntija Eeva Peuraniemi, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, p. 0295 056 698, eeva.peuraniemi@te-toimisto.fi