Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Nuorten työvoimakoulutuksista uutta suuntaa uralle

TE-palvelujen Pohjois-Pohjanmaan työvoimakoulutuksissa on nyt tarjolla paljon nuorille suunnattuja koulutuksia. Huhtikuussa alkavissa koulutuksissa kohderyhminä ovat Internet of Things -teknologian sekä sote- ja rakennusalan osaajat.

Nuorten koulutusten sisällöissä ylitetään perinteisiä ammatillisia rajoja ja yhdistellään eri osaamisalueita. Tavoitteena on vastata alueen työnantajien tarpeeseen saada työpaikoille laajaa osaamista.

Sosiaali- ja terveysalan tutkinnon suorittaneille soveltuvassa Hoitoalalta digiaspaan! -koulutuksessa otetaan haltuun digitaalinen asiakaspalvelu sekä alan työtehtävä. Koulutuksen aikana tutustutaan laajasti alan eri työnkuviin ja mahdollisuuksiin. Avoimia työmahdollisuuksia myynti- ja asiakaspalvelualalla on laajasti.

Rakennustyömaapalvelujen osaaja -koulutuksessa päivitetään rakennusalaa opiskelleen tai alalta työkokemusta omaavan perustiedot ja opitaan uutta rakennustyömaan jätehuollosta, kierrätyksestä ja logistiikasta. Hakijalla voi olla esimerkiksi suoritettuna yksi tai useampi tutkinnon osa rakennusalan tutkinnosta.

Kasvata osaamisprofiiliasi IoT:n avulla -koulutuksen tavoitteena on tukea opiskelijan pääsyä alan työmarkkinoille sekä päivittää opiskelijan valmiudet työllistyä ja suoriutua IoT-teknologiaa vaativista tehtävistä.

Nuorille suunnattuja työvoimakoulutuksia on kevään aikana tarjolla lisäksi mm. someviestintään painottuvaan myyntityöhön sekä lasten, nuorten, vanhusten tai perheiden kotona asumisen tukemiseen.

Koulutukset on tarkoitettu ensisijaisesti alle 30-vuotiaille, TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen työnhakija-asiakkaille. Koulutuksissa voi hyödyntää aikaisempaa ammattitaitoa, tai jopa suunnata uudelle alalle.

Koulutukset käynnistyvät pääosin kevään 2021 aikana. Nuorten työvoimakoulutusten rahoittaja on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Lisätiedot:
palvelujohtaja Mari Tuomikoski, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, p. 029 5056 801, s-posti: etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi