Aktuellt

null Elokuussa uusia avoimia työpaikkoja oli kokonaisuudessaan 13 prosenttia enemmän

Työttömien työnhakijoiden lukumäärä oli vuoden 2018 elokuussa lähes neljänneksen alempi kuin vuoden 2017 elokuussa. Uusien avoimien työpaikkojen korkea määrä (5 776 kpl) mahdollistaa positiivisen suunnan työttömyyden kehityksessä. Työttömiä työnhakijoita Pirkanmaalla oli vuoden 2018 elokuussa 21 682 henkilöä, laskua vuositasolla 7 085 henkilöä eli 24,6 prosenttia. Työttömyysaste oli 8,9 prosenttia. Vastaavasti koko maassa työttömyysaste oli keskimäärin 9,2 prosenttia.

Kaikissa Pirkanmaan kunnissa työttömien työnhakijoiden määrä laski, osassa jopa merkittävän paljon, eli yli 30 prosenttia vuoden 2018 elokuussa verrattuna vuoden 2017 vastaavaan ajankohtaan. Kunnista kahdessatoista oli alle seitsemän prosentin työttömyysaste. Valtakunnallisesti verrattuna Pirkanmaan työttömyyden lasku oli kärkitasoa.

Rakennetyöttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys ovat edelleen haaste. Työttömien miesten työllisyyskehityksessä oli vielä muutosta parempaan suuntaan. Samalla talouskasvu näyttää säilyttävän nykyisen tasonsa.

Uusien avoimien työpaikkojen määrän kasvu ei ole hidastunut, tosin rekrytointiongelmat ovat kasvaneet. Rakennus-, korjaus ja valmistustyössä sekä prosessi- ja kuljetustyössä työttömyys oli vähentynyt paljon. Yleisesti ottaen avoimien työpaikkojen määrän kasvu kertoo yleisen taloustilanteen kohentuvan koko ajan.

Lisätietoja

Tutustu tarkemmin elokuun työllisyyskatsaukseen

Elokuussa yli 45 000 työnhakijaa vähemmän kuin vuosi sitten

Pirkanmaan TE-toimiston tilannekatsaus (elokuu 2018)