Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilu

Palveluita siirtyi TE-toimistolta Pirkanmaan kunnille 

Pirkanmaan työttömien työnhakijoiden palveluissa tapahtui muutos, kun osa tiettyjä asiakasryhmiä koskevista TE-toimiston tehtävistä siirrettiin lainsäädännöllä työllisyyden kuntakokeiluun kuuluvien kuntien tehtäviksi 1.3.2021. Pirkanmaan kuntakokeilun muodostavat Tampereen kaupunki, Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Pirkanmaan kuntakokeilu järjestetään ajalla 1.3.2021-31.12.2024. Käynnistymisen jälkeen osa henkilöasiakkaista siirtyy kuntien asiakkaiksi ja osa jää TE-toimistoon. Kuntakokeiluun siirretyn asiakkaan palveluista vastaa pääasiallisesti hänen kotikuntansa. Kuntakokeilun aikana työnantaja-asiakkaille tarjotaan edelleen työnantaja- ja yrityspalveluita TE-toimistosta.

Muutoksen piiriin kuuluvat asiakkaat siirtyvät automaattisesti TE-toimistolta kunnille asiakastietojärjestelmässä eikä siirto aiheuta toimenpiteitä asiakkaille. Kohderyhmään kuuluvia asiakkaita siirtyy kuntien asiakkaiksi yhteensä noin 30 000. Asiakassiirron alkuvaiheessa asiakaspalvelumme saattaa ajoittain ruuhkautua.

Muutos asiakassiirtoineen perustuu lakiin työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta. Työllisyyden edistämisen kuntakokeilut liittyvät hallituksen tavoitteisiin nostaa työllisyysastetta.

Olenko kuntakokeilun asiakas?

Olet Pirkanmaan kuntakokeilun asiakas, jos olet ilmoittautunut työnhakijaksi ja kotikuntasi kuuluu alueelliseen kuntakokeiluun. Tarkennettuna kokeiluun kuuluvat työnhakija-asiakkat ovat työttömiä, lomautettuja, työllistettyjä tai työllistymistä edistävässä palvelussa olevia ja

  • saavat työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa Kelasta,
  • äidinkieli on muu kuin suomi, ruotsi tai saame tai kansalaisuus on muu kuin Suomi,
  • ovat alle 30-vuotiaita.

Jos kuulut kokeilun asiakkaaksi, saat siitä tiedon henkilökohtaisesti kirjeellä tai Oma asiointi -palvelussa. Jos ilmoittaudut kokeilun aikana työttömäksi tai teet muutosilmoituksen työttömyyden alkamisesta, saat tiedon Oma asioinnin kautta. Pidäthän yhteystietosi ajan tasalla. Voit tarkistaa ja päivittää yhteystietosi tarvittaessa Oma asiointi -palvelussa.

Jos kotikuntasi ei kuulu kuntakokeiluun, asiakkuutesi säilyy TE-toimistossa. 

Työttömyysturva, työllistymissuunnitelman voimassaolo ja Oma asiointi -palvelu

Palveluiden siirtymisellä ei ole vaikutusta työttömyysturvaasi. Muista kuitenkin hoitaa Pirkanmaan TE-toimiston kanssa sopimasi työnhakuun liittyvät tapaamiset, palvelut tai tehtävät niille annettuihin määräpäiviin mennessä, jotta työttömyysturvaasi ei tule katkoksia.

Sähköinen asiointi tapahtuu edelleen Oma asiointi -palvelun kautta. Sen kautta voit ilmoittaa lähes kaikki palvelutarpeet ja työnhaun muutokset. TE-puhelinpalvelujen numerot säilyvät ennallaan ja saat niistä myös jatkossa tietoa, neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi TE-palveluihin, työttömyysturvaan ja verkkopalveluiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Lisätietoa työllisyyden kuntakokeilusta

Uppdaterad: 18.08.2023