Työvoimakoulutus

Ammatillisen työvoimakoulutuksen tavoitteena on usein suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai jokin tutkinnon osa. Monilla eri ammattialoilla järjestetään lisäksi jatko- tai täydennyskoulutusta.

Työvoimakoulutukseen hakeutuminen

Koulutuksiin mukaan hakeutuminen on helppoa ja usein valintakriteereiksi riittää alan peruskoulutus tai riittävä työkokemus. Löydät kaikki haussa olevat koulutuksemme työvoimakoulusten hakukoneesta.

Koulutushakemus täytetään ensisijaisesti sähköisesti, ilmoituksessa annettujen tietojen mukaan. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman tunnistautumista, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Koulutuksen valintahaastatteluun kutsutaan usein koulutushakemuksen perusteella, joten täytäthän hakemuksesi huolellisesti. Hakemuksen tarkemmissa perusteluissa kannattaa kertoa, miksi valittu koulutus kiinnostaa ja kertoa myös mahdollisesta aiemmasta kokemuksesta koulutusalalta. Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi TE-palveluiden Oma asiointi -palvelussa.

Lisätietoa työvoimakoulutuksesta

Apua koulutuksiin ja osaamiseen liittyvissä asioissa saat koulutusneuvonnasta puhelimitse tai chatin kautta. Lisätietoja koulutuksista saat myös infotilaisuuksiin osallistumalla.

Uppdaterad: 14.03.2023