Kansainvälinen rekrytointi

Yrityspalveluiden kansainvälisen rekrytoinnin tiimin avulla yritykset voivat löytää työntekijöitä erilaisiin työtehtäviin ja kehitystarpeisiin. Tarjolla on tietoa erilaisista kansainvälisen rekrytoinnin tavoista sekä tukipalveluista. Kansainvälisen rekrytoinnin tiimin vahvuutena on eurooppalainen moniammatillinen verkosto EURES, joka ulottuu yli organisaatio- ja valtakuntarajojen. EURES-asiantuntijat auttavat yrityksiä kansainväliseen rekrytointiin liittyvissä asioissa. 

Kansainvälinen osaaminen auttaa yrityksiä kehittymään ja löytämään uusia mahdollisuuksia liiketoimintaan ja kohdemarkkinoihin. Lisäksi kansainvälisyys vahvistaa positiivista työantajamielikuvaa.

EURES

EURES-portaalista löytyy lähes 3 miljoonaa EU-alueen työpaikkaa sekä laajasti muuta hyödyllistä ja maakohtaista tietoa. Työntekijöiden palkkaaminen muista Euroopan talousalueen (ETA) valtioista voi auttaa yrityksiä löytämään motivoitunutta ja ammattitaitoista työvoimaa, varsinkin jos kotimaisesta työvoimasta on joillakin aloilla pulaa. Työntekijöiden palkkaaminen ulkomailta voi myös edistää yritysten innovointia ja kilpailukykyä.

IMAGO-valmennuspalvelu

Maksuttomat IMAGO-valmennukset vahvistavat osallistujan osaamista ja ymmärrystä työnantajabrändin, monimuotoisen rekrytointiosaamisen, monikulttuurisen ja sisältä vahvan yrityskulttuurin sekä työnantajamielikuvan kehittämisen merkityksestä liiketoiminnalle sekä auttavat yritystä tunnistamaan omat vahvuudet ja kehityskohteet työnantajana.

Work in Finland-neuvontapalvelu

Maksuton työnantajaneuvonta kansainvälisen rekrytoinnin asioissa arkisin puhelimitse klo 9–15, p. 0295 016 770 ja sähköpostitse tyonantajaneuvonta@workinfinland.fi.

Työpaikkasuomi tai työpaikkaruotsi -koulutus

Työpaikkasuomen tai työpaikkaruotsin tavoitteena on edistää yrityksen ulkomaalaistaustaisen henkilöstön valmiuksia selviytyä arjen työtehtävistään Suomen virallisilla kielillä. Koulutuksessa kielen opetuksen sisällössä keskitytään esimerkiksi työtehtävissä tarvittavaan ammattisanastoon, työssä kohdattaviin viestintätilanteisiin, asiakaspalvelutilanteisiin tai yrityksen työturvallisuus- tai muuhun materiaaliin.

Asiantuntijamme

  • Alho Mervi, puh. 0295 045 928, EURES asiantuntija
  • Kettunen Daria, puh. 0295 041 299, EURES asiantuntija
  • Sernola Teemu, puh. 0295 045 945, EURES asiantuntija
  • Utriainen Marjo-Riikka, puh. 0295 045 796, Imago-ohjelma
  • Katja Keisala, puh. 02950 45745, Imago-ohjelma​​​
  • kvrekry.pirkanmaa@te-toimisto.fi

Kaikki asiantuntijoiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi

Uppdaterad: 18.08.2023