Aktuellt

null Pirkanmaan työllisyyden kehitys on monelta osin Suomen huippua!

Pirkanmaan TE-toimiston alueella työttömien määrä painui viimeinkin alle 30 000, selviää tuoreimmasta työllisyyskatsauksesta. Työttömyys aleni koko maassa. Kun tarkastellaan työttömyyden suhteellista alenemaa TE-toimistoittain ajanjaksolla huhtikuu 2016 - huhtikuu 2017, on Pirkanmaan tulos maan paras -18,8 %:lla, kun maan keskiarvo on -10%. Erityisesti ilahduttaa nuorten parantunut työllisyystilanne.

Syitä hyvään tulokseen löytyy monia, kertoo Pirkanmaan TE-toimistosta johtaja Riku Immonen. Palveluissa olevien määrä on pysynyt hyvällä tasolla, uusien työpaikkojen määrä on kasvanut tammi-huhtikuussa peräti 12 % ja samalla työttömien määrä on laskenut runsaat 19 %. Esimerkiksi nuoria työttömiä on nyt 1100 henkilöä (-23 %) vähemmän kuin viime vuonna.

Työpaikkojen määrä kasvoi vuositasolla eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmässä. Asiantuntijoissa oli eniten vähenemää.

Paljon puhuttaneiden työnhakijoiden määräaikaishaastatteluiden myötä työttömyysluvut alkavat näyttää nyt todellisen tilanteen. Määräaikaishaastattelut otettiin käyttöön tammikuussa ja tähän mennessä Pirkanmaan TE-toimiston asiakkaista lähes 20 000:lla on allekirjoitettu työnhakusuunnitelma. 

Asiakkaiden ohjaus työhön, koulutukseen ja työllistymistä edistäviin palveluihin sekä kannustus yrittäjyyteen kiinteässä yhteistyössä kumppaneiden kanssa tuottaa tulosta. Valtaosa uusista työnhakijoista työllistyy ensimmäisen 3 kuukauden aikana. Tammi- huhtikuussa 2017 Pirkanmaalla oli yli 2000 henkilöä vähemmän niitä, joiden työttömyys kesti yli tuon maagisen rajan kuin vuosi sitten samaan aikaan. Tämä jos joku on viesti positiivisesta vireestä, toteaa Immonen.

Lisätietoja: johtaja Riku Immonen, riku.immonen@te-toimisto.fi, puh. 0295 045 576 (parhaiten tavoittaa 24.5.2017 klo 14.30-15.30).

Tilastot:
Pirkanmaan TE-toimioston tilannekatsaus huhtikuu
Pirkanmaan ELY-keskuksen työllisyyskatsaus huhtikuu
TEM tiedote 24.5.2017