Tukea työllistymiseen

Jos työllistymisesi pitkittyy tai koet sen muuten vaikeaksi, saat apua työ- ja elinkeinotoimistoista.

TE-toimiston yhteistyö esimerkiksi kunnan, Kelan ja eri työllistämishankkeiden kanssa antaa lisää mahdollisuuksia työllistymisellesi. Polku voi myös olla pitkä ja sisältää erilaisia palvelujen yhdistelmiä.

Ota rohkeasti yhteyttä TE-toimistoon jättämällä yhteydenottopyyntö Oma asiointi -verkkopalvelussa. TE-toimiston asiantuntija on sinuun yhteydessä ja sovitte yhdessä tilanteeseesi parhaiten sopivista palveluista.

Työhönvalmentaja auttaa

Työhönvalmentaja auttaa henkilökohtaisesti, kun etsit sinulle sopivaa työpaikkaa. Hänen ohjauksellaan löydät ja tuot esille osaamisesi ja vahvuutesi työmarkkinoilla.

Vahvana työhön! -työhönvalmennus

Työhönvalmennuspalvelu, joka räätälöidään sinun yksilöllisten tarpeidesi ja tilanteesi mukaan.

Hakijasta tekijäksi! -uraohjauspalvelu

Henkilökohtainen valmennus auttaa löytämään polun työelämään tai opintoihin.

Työllistymisen kioski

Työhönvalmennuspalvelu ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selkiyttämiseksi.

Ammatinvalinta ja uraohjaus

Tutustu myös ammatinvalintaan ja koulutukseen liittyviin TE-toimiston palveluihin.

Työmarkkinatori-sivustolta löydät yleisempää tietoa ammatinvalintaan ja koulutukseen liittyen.

Koulutuskokeilu

Koulutuskokeilussa tutustut tietyn koulutusalan sisältöön ja ammatin vaatimuksiin. Kokeilun aikana voit keskustella opettajien ja oppilaanohjaajien kanssa opiskeluun liittyvistä asioista. Voit myös tutustua oppilaitokseen ja opiskeluun seuraamalla oppitunteja. Koulutuskokeilujakso kestää enintään kymmenen päivää.  

Lapin työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu on TE-toimiston, kunnan ja Kelan yhteinen palvelupiste, josta pitkään työttömänä olleet saavat TE-toimiston asiantuntijan, sosiaalityöntekijän, terveydenhoitajan, psykologin ja Kelan asiantuntijan palveluita.

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta parantaa elämänhallintaa ja lisää mahdollisuuksia työllistyä. Toiminta on tarkoitettu niille, jotka ovat olleet työttöminä pidempään.

Kuntouttavaa työtoimintaa järjestää kunta. Toiminta sijoittuu yleensä kunnan eri toimipisteisiin sekä eri yhdistyksiin avustaviin tehtäviin.

te-updated 14.03.2023