Pohjanmaan TE-toimisto

Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto palvelee yrityksiä ja työnantajia, työnhakijoita ja muita henkilöasiakkaita  sekä yhteistyökumppaneita verkossa, puhelimitse ja kasvokkain.

HUOM! Pidä aina verkkopankkitunnukset mukanasi, kun asioit TE-palveluissa!

 

Інструкція для тих, хто приїжджає з України, щодо роботи у Фінляндії.

Ukrainasta tuleville suunnatut ohjeet työnteosta Suomessa

 

     

Uutiset

null Nappaa tästä vinkit videohakemuksen sisältöön, editointiin sekä lähettämiseen!

Työnantajat pyytävät yhä useammin videohakemusta perinteisen CV:n rinnalle. Video antaa mahdollisuuden esitellä persoonallisuutesi ja taitosi uudella tavalla.

 

Huomioitavaa ennen kuvaamisen aloittamista: 

- Kuvaa lyhyt, 1–3 minuutin pituinen video.

- Tarkista äänenlaatu ja varmista, että puheesi on selkeää.

- Tarkista, että kuvanvakaus on kunnossa ja että kuva on hyvin valaistu.

- Huolehdi myös siististä ulkonäöstä, joka antaa ammattimaisen vaikutelman.

 

Videon sisältö ja rakenne:

1. Esittely itsestäsi: Aloita kertomalla nimesi, taustasi ja miksi haet kyseistä työpaikkaa. Voit myös mainita, mikä sinua kiinnostaa yrityksessä tai alalla yleisesti.

2. Koulutus ja pätevyys: Seuraavaksi voit kertoa koulutuksestasi ja millaisia pätevyyksiä sinulla on työtehtävään liittyen. Kerro lyhyesti esimerkiksi opiskelusta, erityisosaamisestasi ja mahdollisista kursseista tai sertifikaateista, jotka tukevat hakemustasi.

3. Työkokemus: Jatka kertomalla aiemmasta työkokemuksestasi. Mainitse erityisesti ne tehtävät tai projektit, jotka liittyvät suoraan haettavaan työhön. Korosta saavutuksiasi ja konkreettisia esimerkkejä onnistumisista työhistoriassasi.

4. Motivaatio ja soveltuvuus: Kerro, miksi juuri sinä olet sopiva valinta kyseiseen työpaikkaan. Voit käyttää esimerkkejä aiemmista työtehtävistäsi tai ominaisuuksistasi, jotka osoittavat, että olet motivoitunut ja soveltuva työhön.

5. Kiitokset: Lopeta video kiittämällä

 

Editointi

- Videon editointi onnistuu kätevästi esimerkiksi CapCutilla, tai InShotilla. Molemmat applikaatiot toimivat erinomaisesti sekä iPhonella että Androidilla ilman maksullista versiota.

- Poista tarpeeton materiaali ja varmista, että videolla on selkeä rakenne.

 

Lähettäminen

Jos työnantajalla ei ole käytössä rekrytointijärjestelmää, johon voit ladata valmiin videon, voit ladata sen esimerkiksi WeTransferiin tai Google Driveen. Sen jälkeen kopioi linkki ja lähetä se työnantajalle sähköpostitse.

Vaikka omien tietojen ja taitojen esittely videolla saattaa aluksi tuntua haastavalta, tarjoaa se ainutlaatuisen mahdollisuuden erottua muista hakijoista. Muista, ettei videon tarvitse olla täydellinen.

 

Tsemppiä videohakemuksen tekoon!

Tapahtumakalenteri

Päivitetty: 28.05.2024