Infoa kasvihuonetyöntekijöiden lomautuksiin

Văn phòng TE thông tin cho những người nói tiếng Việt làm nông nghiệp nhà kính đã nghỉ việc không hưởng lương và/hoặc sắp nghỉ việc không hưởng lương năm 2022.

 

TE-toimiston info lomautetuille ja/tai lomautettaville vietnaminkielisille kasvihuonetyöntekijöille 2022

 

Lomautettu

Jos sinut lomautetaan, työskentelysi ja palkanmaksusi keskeytyvät. Työsuhteesi on kuitenkin voimassa lomautuksen ajan. Työttömyysturva voi turvata toimeentulosi lomautuksen aikana. 

Jos sinut lomautetaan, ilmoittaudu työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänäsi täyttämällä paperinen ilmoittautumislomake. Voit tehdä ilmoittautumisen jo ennen kuin lomautus tai lyhennetty työaika alkaa. Saat lomautuksen ajalta työttömyyskorvausta, jos olet ilmoittautunut työnhakijaksi ja muut etuuden saamisen edellytykset täyttyvät. 

Sinut voidaan lomauttaa työsuhteestasi joko toistaiseksi tai määräajaksi. Jos lomautuksesi on määräaikainen ja kestää enintään kolme kuukautta, et todennäköisesti tarvitse henkilökohtaista palvelua TE-toimistosta. Jos kuitenkin haluat palvelua, voit ottaa yhteyttä TE-toimistoon.

Työnhakijaksi ilmoittautuminen

Täytä paperinen ilmoittautumislomake ja luovuta se työnantajallesi tai TE-toimiston yhteyshenkilölle. Sen jälkeen TE-toimistosta otetaan sinuun yhteyttä. Lomakkeen saat omalta työnantajaltasi.

 

 

 

Päivitetty: 06.07.2023