Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Muutoksia työnhakijaksi ilmoittautumiseen Oma asiointi -palvelussa 1.7.2017 alkaen

Aloitat työnhakusi näppärimmin verkossa henkilöasiakkaan Oma asiointi -palvelussa. Heinäkuun alusta alkaen työllistymiseen vaikuttavat seikat, kuten ammattitaito, työkyky ja työnhakutaidot voidaan ilmoittaa helposti saman palvelun kautta ilman henkilökohtaista asiointia TE-toimistossa.

Noudatathan määräaikoja
Ilmoittautuessasi työnhakijaksi verkon kautta on 1.7. alkaen erityisen tärkeää seurata Oma asiointi -palvelun ohjeita ja avoimia tehtäviä. Ilmoittautumisen yhteydessä saatat saada esimerkiksi kahden vuorokauden määräajan, jonka kuluessa sinun tulee vastata palvelutarvetta koskeviin kysymyksiin. Tämän lisäksi voit saada uuden määräajan työllistymissuunnitelman hyväksymiselle tai oman suunnitelmaehdotuksen laatimiselle. Jos et noudata määräaikoja, niin työnhakusi katkeaa. Muistathan siis seurata ohjeita.

Työssä oleva työnhakija
Jos olet työssä oleva työnhakija, voit heinäkuun alusta alkaen lisäksi ilmoittaa muutokset esim. työttömyyteen, lomautukseen tai lyhennettyyn työviikkoon myös verkossa. Työnhaun ja työttömyyden päättymisestä ilmoittaminen on onnistunut verkossa aiemminkin ja onnistuu jatkossakin.

Ei mahdollisuutta verkkopalvelun käyttöön
Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta verkkopalvelun käyttöön esim. tunnistautumiseen vaadittavien tunnusten puuttuessa tai kansalaisuutesi on muu kuin Suomi, otetaan TE-toimistosta yhteyttä sinuun työnhakijaksi ilmoittautumisesi jälkeen entiseen tapaan.