OpinOvi

OpinOvi on Varsinais-Suomen TE-toimiston ja alueen oppilaitosten yhteinen neuvontapalvelu, josta saat tietoa, neuvontaa ja ohjausta koulutuksiin liittyvissä kysymyksissä ja urasuunnittelussa kaikissa elämäntilanteissa. Palvelu on henkilökohtaista, tarvelähtöistä ja maksutonta.

Ohjausta saat:

  • puhelimitse ja sähköpostitse
  • ajanvarauksella etäyhteydellä
  • ajanvarauksella kasvotusten Turun toimipaikassa, Itsenäisyydenaukio 2.

Voit varata ajan opinto-ohjaajalle tai TE-toimiston koulutusasiantuntijalle. Soita numeroon 050 395 4999. Jätä tarvittaessa soittopyyntö vastaajaan. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen opinovi.turku@te-toimisto.fi.

Palvelu lähtee sinun tarpeistasi

OpinOvi-palvelu lähtee aina sinun tarpeistasi! Kun soitat tai lähetät sähköpostia OpinOveen, kysymyksiisi vastaa TE-toimiston koulutusasiantuntija. Tietoa ja neuvontaa voit saada jo heti ensimmäisessä yhteydenotossa puhelimitse tai sähköpostitse.

Tilanteesi ja tarpeidesi mukaan koulutusasiantuntija ohjaa sinut oikeaan palveluun tai sopivalle opinto-ohjaajalle. Henkilökohtaisella ajanvarauksella voidaan syventyä tarkemmin tilanteeseesi ja keskustella esimerkiksi koulutus- ja rahoitusvaihtoehdoista ja eri alojen työllisyystilanteesta. Opinto-ohjaajat osaavat lisäksi kertoa tarkemmin esimerkiksi hakuprosesseista, valintakokeista, hakukelpoisuuksista, opiskelutavoista ja opintojen aikaisista tukipalveluista.

OpinOven opinto-ohjaajat tai uraohjaukseen erikoistuneet suunnittelijat ovat paikallisista oppilaitoksista. OpinOvi-verkostossa mukana ovat Turun ammatti-instituutti, Raision seudun koulutuskuntayhtymä Raseko, Turun Aikuiskoulutuskeskus, Turun yliopisto ja Turun ammattikorkeakoulu.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

OpinOvi-palvelu on tarkoitettu kaikille varsinaissuomalaisille aikuisille, jotka haluavat tai tarvitsevat koulutusneuvontaa ja ohjausta oman osaamisen kehittämistä koskevaan päätöksentekoon. Voit olla joko työssä tai työtön. Sinulla tulisi olla jo jonkinlainen ajatus siitä, mitä haluaisit tulevaisuudessa työksesi tehdä.

Voit hyödyntää myös TE-toimiston psykologien ammatinvalinta- ja uraohjauspalveluita, jos tarvitset ohjausta ammatin tai alan valinnassa.

Palvelun tavoitteet

Ohjauksen tavoitteena on antaa tietoa ja ohjata tietolähteille, jotta voit itse ohjauksen jälkeen tai ohjauskertojen välissä tutustua vaihtoehtoihin vielä tarkemmin. Ohjauksessa voidaan yhdessä arvioida, mikä vaihtoehto sopisi juuri sinun elämäntilanteeseesi. Ohjaus voi auttaa sinua näkemään, mitkä tavoitteet ovat sinulle realistisia. Opinto-ohjaaja tai koulutusasiantuntija ei tee päätöksiä sinun puolestasi, vaan tarkoitus on, että ohjauksen avulla pystyt itse tekemään tietoisia valintoja ja sitoutumaan niihin.

Yhteystiedot

Ole yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Jätä tarvittaessa soittopyyntö vastaajaan, niin olemme sinuun yhteydessä.

Puhelinnumero: 050 395 4999
Sähköpostiosoite: opinovi.turku@te-toimisto.fi

Päivitetty: 18.08.2023