Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Tiedote ukrainalaisen työvoiman rekrytoinnista Varsinais-Suomessa

Oleskelulupakorttia ei tarvitse enää odottaa.

Tilapäistä suojelua saavilla ukrainalaisilla on rajoittamaton oikeus tehdä työtä ja opiskella heti, kun he ovat rekisteröineet tilapäisen suojelun hakemuksen poliisilla tai rajaviranomaisella. Työnhakijaksi TE-toimistoon voi ilmoittautua ja saada työllistymistä tukevia palveluita kuitenkin vasta sen jälkeen, kun on saanut päätöksen oleskeluluvasta. Heillä ei ole kuitenkaan työttömyysturvaan oikeutta. Heille voidaan lähettää työtarjouksia postitse ilmoittamaansa osoitteeseen ja he voivat saada työmahdollisuuksista tietoa henkilökohtaisesti TE-toimistossa asioidessaan.

Työskentelystä Suomessa

Samat palkka- ja työehdot koskevat Suomessa kaikkia, eikä työpaikasta tai sen välittämisestä saa periä työntekijältä maksua. Palkka määräytyy kyseisen alan työehtosopimuksen mukaan. Lisätietoja Työsuojeluhallinnon verkkosivuilta:

Työmahdollisuudet tilapäisen suojelun saaneille ukrainalaisille

Työnantajat, joilla on Varsinais-Suomen alueella avoinna eri alojen työpaikkoja, jotka sopivat myös ukrainalaisille tilapäisen suojelun saaneille, voivat ilmoittaa niistä Varsinais-Suomen TE-toimistoon osoitteeseen: tyonantajapalvelut.varsinais-suomi@te-toimisto.fi.

FairWork-messut Turussa

Suosittu Fair Work tapahtuma kokoaa toistamiseen yhteen työnhakijat ja työ- ja koulutuspaikat.
Aika: 9.2.2023
Paikka: Valtion virastotalo, Turku

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta niin työnantajille kuin työnhakijoillekin.
​​​​​​​
Lisätietoja antaa:
Varsinais-Suomen TE-toimisto
Terhi Kaurila, terhi.kaurila@te-toimisto.fi

Päivitetty: 06.07.2023