Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Valtakunnallinen työvoimakoulutusviikko 11.-15.9.2023

Koko Suomen TE-toimistot järjestävät yhdessä Valtakunnallisen työvoimakoulutusviikon 11.−15.9.2023. Viikon teemana on: Pysy kartalla – Hae työvoimakoulutukseen!

Ensimmäistä kertaa järjestettävän työvoimakoulutusviikon tarkoituksena on tuoda esiin työvoimakoulutusten tarjonnan monipuolisuutta sekä jakaa informaatiota siitä, kuinka hyvä ja joustava väylä työvoimakoulutus on työllistymiseen.

Valtakunnallisen työvoimakoulutusviikon aikana järjestetään tapahtumia joka puolella Suomea. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa: messutapahtumia, työvoimakoulutusta järjestävien oppilaitosten avoimia ovia sekä TE-liven infolähetyksiä. Viikon aikana kuullaan myös työvoimakoulutuksen kautta työllistyneiden ihmisten tarinoita. Kaikki tapahtumat kootaan helposti selattavaan Google-karttaan.

Työvoimakoulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alla oleville, yli 20-vuotiaille, oppivelvollisuuden suorittaneille henkilöille. Työvoimakoulutus on erinomainen tapa saada, kasvattaa tai päivittää ammattitaitoaan. Koulutusta on tarjolla todella monelta alalta niin ensimmäistä ammattiaan opiskeleville, kuin korkeakoulututkintoaan päivittäville henkilöille. Työvoimakoulutuksessa voi suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai näiden osia. Tarjolla on myös jatko- ja täydennyskoulutusta sekä yrittäjäkoulutuksia.

Varsinais-Suomessa koulutuspaikkoja on haussa liki 1 500 ja valtakunnallisesti yli 14 000! Varsinais-Suomessa työvoimakoulutuksia on haussa jatkuvasti 85-100. Koulutusalat kertovat alueiden työllisyystilanteista ja Varsinais-Suomen alueella tarjontaa on hoiva-alan koulutuksista laivanrakennukseen, ja paljon siltä väliltä. Suosituimmat koulutusalat ovat vuodesta toiseen olleet kuljetusala, taloushallinto sekä työnantajalähtöiset RekryKoulutukset.

Työvoimakoulutuksella on työllistävä vaikutus. Tammi-huhtikuussa 2023 oli Varsinais-Suomessa työvoimakoulutukseen osallistuneista 49 % joko löytänyt työpaikan tai poistunut TE-palveluiden asiakasrekisteristä kolme kuukautta koulutuksen päättymisen jälkeen. (Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö, Työnvälitystilasto). Keväällä 2023 taloushallinnon ja palkanlaskennan osaajan työvoimakoulutuksen päättäneistä työllistymisprosentti oli 100 %. Samoissa lukemissa mennään myös esim. hoiva- ja sähköalan työvoimakoulutuksissa.

Työvoimakoulutusviikon tapahtumat Varsinais-Suomessa

Viikon päätapahtuma on Työvoimakoulutusmessut Valtion virastotalolla, Turussa 13.9.2023 klo 12-15. Messuilla alueen kouluttajat esittelevät omia koulutuksiaan.

Tapahtumat niin Varsinais-Suomessa kuin valtakunnallisestikin ovat nähtävissä Suomen kartalla.


Lisätiedot tapahtumasta:
Eija Erlamo, Varsinais-Suomen TE-toimisto,
eija.erlamo@te-toimisto.fi, puh. 0295 044635

Päivitetty: 25.09.2023