Aktuellt

null Työnhakuvinkkejä kesän ajalle

Kuvassa hiekkaranta ja tuulessa heiluvia heiniä sekä TE-palveluiden logo.

Työtä on tarjolla myös kesällä ja työnhaku kannattaa, sillä kilpailua on usein vähemmän ja rekrytoijalla enemmän aikaa syventyä hakemuksiin. Kesällä kannattaa siis panostaa työnhakuun esimerkiksi seuraavien vinkkien avulla.

Osallistu työnhaun verkkoluennoille vaikka kesämökiltä tai laiturinnokalta

Verkkoluennoille voit osallistua mobiililaitteella paikasta riippumatta. Tarjolla on monipuolisia aiheita työnhakuun liittyen aina piilotyöpaikkojen hausta CV:n ja hakemuksen päivittämiseen ja sosiaalisen median hyödyntämiseen. Luentojen aikana käynnissä olevan chatin kautta voit halutessasi osallistua keskusteluun ja esittää kysymyksiäsi. Ota siis rento asento ja uppoudu työnhaun ajankohtaisiin asioihin! Verkkoluennot ja niille ilmoittautumisen löydät tapahtumakalenteristamme.

Laadi LinkedIn-profiili tai päivitä se kesäkuntoon

LinkedIn-profiiliin kokoat työkokemuksesi ja osaamisesi ansioluettelon kaltaisesti, mutta tyyli on vapaa. Kerro jo otsikossa, että olet hakemassa töitä ja tiivistä osaamisesi Summary-kohtaan. LinkedInissä kannattaa verkostoitua matalalla kynnyksellä niin uusien tuttavuuksien kuin entisten kollegoiden kanssa. Groups-osiossa voit liittyä sinua kiinnostaviin ryhmiin ja Jobs-osiossa hakea työpaikkoja.

Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa

Päivitä sosiaalisen median kanaviasi säännöllisesti ja tee itsesi helposti löydettäväksi. Päivityksissä kannattaa kiinnittää huomiota niiden informatiivisuuteen, kiinnostavuuteen ja ajankohtaisuuteen. Tykkäile ja kommentoi myös muiden päivityksiä, sillä niin lisäät oman profiilisi näkyvyyttä. Seuraa kanavissa myös mielenkiintoisia yrityksiä, ja liity työnhakuun tai omaan alaasi liittyviin ryhmiin. Esimerkiksi Facebookista löydät paljon työnhakuun liittyviä ryhmiä ja vinkkejä piilotyöpaikoista. Vastaavasti Instagram on hyvä tapa tuoda osaamista ja persoonaa esille visuaalisella twistillä.

Työmarkkinatori on töiden ja tekijöiden kohtaamispaikka

Kun luot työnhakuprofiilin Työmarkkinatorin Hakupalveluun parannat löydettävyyttäsi ja pystyt kohdentamaan työnhakuasi sinua kiinnostaviin työtehtäviin. Työmarkkinatori on moderni työnhakualusta, josta löydät tietoa myös esimerkiksi työelämän muutostilanteista tai yrittäjyydestä. Alusta toimii vastavuoroisesti, eli työnantajat voivat etsiä ja löytää sinut - ja vastaavasti sinä voit löytää työnantajat. Ota kesän aikana haltuun tämä erinomainen työnhaun apuväline!

Varaa aika työnhaun etäohjaukseen tai ammatinvalintapsykologille

Välillä asioita on hyvä pohtia myös yhdessä toisen henkilön kanssa. Työnhaunohjaaja voi auttaa sinua esimerkiksi työnhakuasiakirjojen päivittämisessä, työpaikkojen etsimisessä tai etähaastattelun harjoittelemisessa. Voit varata ajan etäyhteydellä toteutettavaan yksilöohjaukseen osoitteesta pirkanmaa@springhouse.fi tai soittamalla numeroon 040 631 2067.

Ammatinvalintapsykologin kanssa voit pohtia elämäntilannettasi, ominaisuuksiasi, työelämään liittyviä odotuksiasi, kiinnostuksiasi sekä aikaisempia kokemuksiasi koulutuksessa ja työssä. Jätä yhteydenottopyyntö kotisivuillamme ja sinuun ollaan yhteydessä ohjauskeskustelusta sopimiseksi.

Hyödynnä Focus Työpolut ja Työtalo valmennuspalveluita

Valmennuspalvelut Focus Työpolut ja Työtalon tavoitteena on luoda uudenlaisten räätälöityjen ratkaisujen avulla yksilöllisiä polkuja työelämään sekä reittejä työhön, yrittäjyyteen tai opiskeluun. Katso minne sinun yksilöllinen polkusi johtaa - hakeudu mukaan kotisivujemme yhteydenottopyynnön avulla!

Hae työvoimakoulutukseen

Seuraa aktiivisesti haussa olevia työvoimakoulutuksia. Koulutuksiin hakeutuminen on helppoa ja monesti valintakriteereiksi riittää alan peruskoulutus tai riittävä työkokemus. Osa koulutuksista on hyvin suosittuja, mutta yleensä on hyvä mahdollisuus tulla valituksi. Tutustu huolellisesti koulutuksen pääsyvaatimuksiin ennen kuin jätät hakemuksesi. Täytä hakemuksesi ensisijaisesti verkossa.

Ammatillisen työvoimakoulutuksen tavoitteena on usein suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai tutkinnon osa. Monilla eri ammattialoilla järjestetään lisäksi jatko- tai täydennyskoulutusta. RekryKoulutuksen hyväksytysti suorittaneet henkilöt työllistyvät koulutuksen yhteistyöyritykseen. Työtä etsiessäsi voit myös hyödyntää yksilöllistä rekrytointikoulutusta, jonka suunnittelu alkaa heti työllistämisestäsi kiinnostuneen työnantajan löydyttyä.

Lisävinkkejä työnhakuun TE-palvelut.fi -sivustolta

Uppdaterad: 06.07.2023